27.decembara otvaranje turističkog-info centra i javnog toaleta u centru grada

0

Zahvaljujući radovima na adaptaciji objekta nekadašnjeg kafića “Aureus”, Sremska Mitrovica će uskoro dobiti atraktivni turističko-informativni centar. Otvaranje ovog modernog objekta planira se za 27. decembra.

“Sirmijum, fruškogorje i Zasavica, tri su glavne stvari koje nudimo domaćim i stranim gostima koji dolaze u naš grad. Ideja i cilj Turističkog info-centara je da upravo tu ponudu prezentujemo na jednom mestu uz mogućnost da se kupe i gradski suveniri, dobiju servisne informacije, probaju i kupe i neki od lokalnih specijaliteta, tako da se na taj način oseti i ukus Srema.”- rekao je tokom obilasta zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, dodajući:

„Idemo u susret turistima budućnosti, pošto živimo u vreme digitalnih tehnologija, stoga će već od polovine sledeće godine biti instalirana najsavremenija informatička oprema tablet računari, laptop računari u funkciji prezentacije lokaliteta i znamenitosti grada. Turistima će posebno biti zanimljiv VR – virtuelni kutak gde će se na inovativan način kroz primenu virtuelnih naočara omogućiti gostima da vide, čuju, osete, dožive određeni lokalitet i da se na taj način odluče da ga posete. Ispred Turističkog info centra, u Carskoj palati i na Zasavici biće postavljeni interaktivni totemi sa mapama grada i prikazima lokaliteta Sremske Mitrovice. Biće u funkciji 24 časa dnevno i od velike koristi turistima koji posećuju naš grad van radnog vremena Turističkog info-centra.”

U podzemnom delu ovog objekta, završava se i rekonstrukcija javnog toaleta.

Za rekonstrukciju objekta lokalna maitrovačka samouprava izdvojila je 1,7 miliona dinara dok je Ministarstvo turizma opredelilo 8,4 miliona dinara.

Sam javni toalet rekonstruisan je kroz projekat participativnog budžetiranja, i u okviru njega je napravljen i posebno izdvojen deo za muškarce, za žene i jedan deo za decu, a postoje i delovi za prepovijanje beba, kao i odvojen ulaz za osobe sa invaliditetom.

“Isto kao i Turistički info centar, urađen je prema najvišim standardima i nadam se da će naši građani umeti da čuvaju ono što smo zajedno izgradili. Završeni su skoro svi radovi, ostalo je još čišćenje i popunjavanje sitnim inventarom, suvenirima i ostalim specijalitetima koji će se ovde moći degustirati i kupiti od 27. decembra”, zaključio je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice.

Podeli.

Ostavite komentar

5 × five =