Besplatni udžbenici za sve osnovce na račun opštine

0

Kao što je svojevremeno odjeknula vest da će boravak u rumskim vrtićima biti besplatan za roditelje, sada se Ruma istakla najavom da će udžbenici za sve osnovce biti nabavljeni o trošku lokalne samouprave.

Budžet ove sremske opštine u predstojećoj godini prelazi 2,23 milijarde dinara, a u lokalnoj samoupravi odlučni su da deo usmere na direktne potrebe građana.

Predsednik opštine Slađan Mančić kaže da je budžet realno projektovan, a da će lokalna samouprava sama, i uz podršku viših nivoa vlasti, realizovati mnoge kapitalne i investicione projekte, ali i da je podjednako zastupljena i socijalna komponenta budžeta.

Izdvajanja za obrazovanje, zdravstvo, sport, socijalna davanja sve je zadržano na istom ili višem nivou. Pored besplatnog vrtića obezbedili smo sredstva i za besplatne udžbenike za osnovce. I naredne godine rešavamo zaparložene probleme, nasleđene stvari sa kojima niko nije hteo da se bavi – rekao je Mančić. – Da se stvari menjaju na bolje prepoznaju i građani i naši politički protivnici.

Od većih investicija za narednu godinu ističe se početak rekonstrukcije objekta Doma vojske, za šta će biti izdvojeno oko 30 miliona dinara.

I najžešći kritičari ne mogu da ne vide šta je sve izgrađeno, šta je napravljeno, kakav kapital je ušao ovde, koliko je kvadrata izgrađeno bilo da je reč o stambenom prostoru ili privrednom razvoju – istakao je Slađan Mančić.

SremskoMitrovački portal.rs

Podeli.

Ostavite komentar

twenty + 6 =