Bez Rumskog vašara u septembru

0

Rumski vašar u septembru neće biti održan, odluka je koja je doneta na šestoj sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Ruma. Kako je pojašnjeno, ovakva odluka je doneta s obzirom na to da je poslednjih dana pogoršana epidemijska situacija na području rumske opštine.

Broj aktivnih slučajeva na virus korona je porastu na području rumske opštine, a već tokom protekle sedmice su se stekli uslovi za proglašenje vanredne situacije. Uprkos nepovoljnoj epidemijskoj situaciji, školska godina u Rumi počeće po prvom modelu, a u slučaju eventualnog pogoršanja, škole lako mogu preći na drugi model nastave, rečeno je na današnjem Štabu.

Takođe, bez obzira na dugu tradiciju održavanja rumskog vašara, zbog nepovoljne epidemiološke situacije odlučeno da vašar ipak neće biti organizovan.

Kada je reč o broju zaraženi, istaknuto je da je samo tokom vikenda zabeleženo 22 nova slučaja zaraze, te da je ukupno na teritoriji rumske opštine trenutno oko stotinu obolelih, dok je do sada vakcinisano preko 19 000 osoba.

Podeli.

Ostavite komentar

ten + nineteen =