“Dani ruske kulture” do 25. januara

0

Zbog epidemije korona virusa, ove godine će se manifestacija „Dani ruske kulture” održati u onlajn formatu. Publika će moći da prati programe na jutjub kanalu Istorijskog arhiva „Srem” koji je organizator manifestacije.

Podsećanja radi, Istorijski arhiv „Srem” po četvrti put organizuje manifestaciju „Dani ruske kulture” koja će ove godine trajati sve do 25. januara 2021. godine. Veoma bliske istorijske i kulturne veze dva naroda potvrđuje šest kulturnih događaja koji će se održati tokom „Dana ruske kulture” od 15. do 25. januara, poput izložbi, nastupa pesnika i još značajnih i zanimljivih programa.

Manifestacija je počela izložbom „Najlepša zelja” Ruskog geografskog društva u Srbiji koja je juče otvorena u holu zgrade Arhiva. Izloženo je 35 panela sa fotografijama koje su učestvovale na konkursu Centra ruskog geografskog društva u Beogradu i prikazuju prizore iz života, prirode i građevinarstva Rusije.

Pored toga, ljubitelјima ruske kulture pružena je prilika da u narednim danima uživaju u programima iz oblasti pozorišne, likovne i muzičke umetnosti, književnosti, istorije. Biće obeležen 17. januar nacionalni praznik Rusina, a prvi put u Srbiji biće organizovana i onlajn izložba ruskih rasa golubova.

Manifestacija se održava uz podršku Grada Sremska Mitrovica i uz pomoć Ruskog doma i Ruskog geografskog društva u Srbiji.

SremskoMitrovački Portal.rs

Podeli.

Ostavite komentar

5 × 5 =