Dezinfekciono sredstvo i zaštitna oprema isporučeni i Gerontološkom centru „Srem“

0

Od samog početka epidemije virusa COVID-19 i uvođenja vanrednog stanja Opština Ruma intenzivno sarađuje sa Gerontološkim centrom „Srem“, a sve sa ciljem kako bi se sprečio ulazak virusa u jednu od potencijalno najugroženijih ustanova.

Iako je Gerontološki centar „Srem“, a posebno stručnost i disciplina njegovih zaposlenih, često uziman kao pozitivan primer u radu jedne ustanove socijalne zaštite, Opština Ruma nastavlja sa preventivnim aktivnostima u borbi protiv virusa.

GC-u „Srem“ uručena nova opštinska pomoć u vidu dezinfekcionog sredstva i zaštitne opreme.

„Kao odgovorna lokalna samouprava nastavljamo sa sprovođenjem mera koje smo započeli ove sedmice. Početkom sedmice smo podelili dezinfekciono sredstvo i zaštitnu opremu rumskim preduzetnicima, radnjama, prodavnicama, kafićima, frizerskim salonima, a odmah posle toga akcija je sprovedena i u selima naše opštine. Zaštitnu opremu i sredstva smo uručili i našoj predškolskoj ustanovi „Poletarac“, ali i državnim organima na teritoriji naše opštine: Policijskoj stanici, Vatrogasnoj stanici, Tužilaštvu, Osnovnom sudu, Prekršajnom sudu. Danas Gerontološkom centru isporučujemo 120 litara dezinfekcionog sredstva za ruke, koje smo dobili iz donacije od kompanije „Sigma“ Kula i zaštitnu opremu, maske, rukavice, vizire, a podsetiću Vas da smo nedavno za GC „Srem“ kupili 60 dušeka, u vrednosti od 300.000 dinara“, izjavio je načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić.

Direktor GC „Srem“ dr Zoran Slavujević se zahvalio rumskoj lokalnoj samoupravi na dosadašnjoj saradnji, ocenivši da je Ruma postupala odgovorno tokom infekcije korona virusa i da je GC „Srem“ ustanova koja je najrizičnija na ovu vrstu infekcije, zaista ostala netaknuta.

„Radimo punim kapacitetom, imamo 285 korisnika, a obezbedili smo i sobe za izolaciju, ako bismo morali neke korisnike da izolujemo. Stanje u našoj ustanovi je stabilno i nadamo se pošto se do sada nije desila infekcija, da do nje neće ni doći, ali i dalje moramo biti oprezni. Današnja donacija je jedna u nizu, dobili smo od Opštine Ruma donaciju povrća za ishranu, zatim smo prošle nedelje dobili i 60 dušeka za potencijalni karantin, a današnja donacija je namenjena za zdravstvenu službu i negu i uvek je dobrodošla“, kazao je Slavujević.

Načelnik Ljubišić je nakon uručenja pomoći GC „Srem“ napomenuo i da je Opština Ruma do danas isplatila opštinsku novčanu pomoć za 189 preduzetnika i da je od 16.500.000 dinara za tu namenu do sada utrošeno preko 12.000.000 dinara.

Podeli.

Ostavite komentar

fifteen + 12 =