Dobra vest i za Mitrovačke ugostitelje i vlasnike „ivent“ industrije

0

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da danas ima sastanak sa predstavnicima „ivent” industrije, naglasivši da mnogi gradovi “žive” od turizma, događaja, manifestacija, medju njima i grad na Savi, Sremska Mitrovica.

Naglasio je da je sastanak sa ovim predstavnicima imao i prošle nedelje, na kojem je dogovoreno da Grad Beograd, Privredna komora Srbije, Gradski zavod za javno zdravlje i oni sami pripreme protokol kako mogu da se održavaju manifestacije, skupovi, svadbe do pedesetak ljudi, kongresi, koncerti.

– Gradski zavod za javno zdravlje kao najreferentnija institucija, zajedno sa predstavnicima „ivent” industrije, pripremio je mere po ugledu na druge gradove u svetu koji imaju sličan stepen vakcinacije – rekao je Vesić u emisiji „Fokus”.

Na sastanku se očekuje i predstavnik kabineta premijerke, dodao je Vesić.

– Predloge ćemo uputiti Vladi Srbije da ih razmotri. To ne znači da će se sve sutra dogoditi, ali ćemo biti spremni za onaj trenutak kada bude dovoljno dobra epidemiološka situacija da počemo da primenjujemo protokole za održavanje javnih događaja – naveo je Vesić.

– Kako vakcinacija bude veća tako će biti i manji broj zaraženih. Kada epidemiološka situacija bude bolja sasvim sam siguran da ćemo u Kriznom štabu imati konsenzus, kao što smo imali oko bašta. Tržni centri trebalo bi od sutra da budu otvoreni. Ta odluka je doneta uslovno, kada se budu videli rezultati od danas, ali mislim da je to realno – rekao je Vesić.

Podeli.

Ostavite komentar

11 + 7 =