Dom učenika spreman za prijem lakše obolelih

0

U slučaju potrebe moguć je smeštaj lakše obolelih od virusa korona u Domu učenika srednjih škola. Ustanova ima kapacitet za 184 ljudi, gde bi, ukoliko bude potrebno, imali neophodne uslove za život i medicinsku pažnju.

Mitrovački Dom učenika srednjih škola je dezinfikovan, sobe su već bile potpuno opremljene, tu su kreveti, toaleti, tuš-kabine, nameštaj, a biće omogućen i smeštaj za medicinske radnike i prostorija za medicinsko osoblje, u slučaju potrebe.

Svetlana Milovanović zamenica gradonačelnika Sremska Mitrovica rekla je da je Dom učenika već osposobljen za smeštaj obolelih od Kovida-19 sa blagim simpotmima i da se nada da ga nećemo morati koristiti.

„Po Odluci Vlade Republike Srbije sve ustanove učeničkog i studentskog standarda sa svojim kapacitetima u ovoj novonastaloj situaciji dobiće drugu namenu, naime koristiće se kao smeštaj za osobe blaže obolele od virusa korona. Naravno da je naš Dom učenika srednjih škola u Sremskoj Mitrovici u saradnji i u konsultacijama zajedno sa Kriznim štabom Grada Sremska Mitrovica svoje prostorije pripremio. Mi se nadamo da nećemo imati potrebe da ih koristimo ali ako bude trebalo i naš Dom učenika srednjih škola je spreman. Ukupan kapacitet ležaja je 184 kako u starom, tako i u novoj zgradi doma,” rekla je Milovanović.

U starom domu ima 95 mesta, ima 14 trokrevetnih, 13 dvokrevetnih soba i jedna šestokrevetna. U tom delu zgrade kupatila su etažna. U novom delu zgrade koji je završen 2008. godine ima ukupno 87 mesta, od toga 22 dvokrevetne i 15 trokrevetnih soba, sve sobe su sa kupatilom.

SirmiumInfo.rs

Podeli.

Ostavite komentar

6 + one =