Donacija za Rumsku policiju

0

Општина Рума донирала је Полицијској станици у Руми два возила намењана криминалистичкој полицији, али и модерну опрему за саобраћајне контроле, клима уређаје и канцеларијски намештај.

Нова возила Dacia Sandero повећаће ефикасност и квалитет рада полицијских службеника, а захваљујући донираној савременој опреми за саобраћајне контроле у нашој општини од данас учеснике у саобраћају је могуће тестирати и на присуство опојних дрога у организму.

Примопредаји возила је присуствовао председник Општине Рума Слађан Манчић, који је још једном поновио став да су људи из Полицијске станице, поред људи из Дома здравља, у времену пандемије корона вируса поднели највећи терет у друштву.

„Ми смо то препознали, у кратком временском периоду смо издвојили средства за нову донацију. За два возила смо издвојили око 3.115.000 динара са ПДВ-ом, док је остала опрема коштала око 1.025.000 динара. Поред апарата за тестирање на наркотике, који је новина у раду саобраћајне полиције у Руми, купљено је и девет клима уређаја и 64 канцеларијске столице. Надамо се да ћемо на неки начин допринети пре свега овим људима који раде на терену у смислу возила, безбеднији и квалитетнији рад, а у згради Полицијске станице пријатније и нормалније услове за рад и боравак“, изјавио је председник Манчић.

Уручена средства и возила свакако ће олакшати рад полицијских службеника и унапредити обављање њихових задатака на подизању опште безбедности на подручју Општине Рума, рекао је Влатко Тадић, потпуковник полиције и начелник Полицијске станице у Руми, захваливши се Општини Рума на сарадњи и разумевању.

„Посебно бих желео да нагласим да је значајна донација покретног тестера за присуство опојних дрога у организму. То је нешто ново. До сада смо могли да тестирамо возаче на присуство алкохола у организму, од данашњег дана саобраћајна полиција у Руми ће моћи врло једноставно да открије и санкционише возаче који управљају возилима под дејством наркотика. То ће свакако повећати безбедност саобраћаја и предупредити саобраћајне незгоде са могућим трагичним последицама. Још једном желим посебно да се захвалим у име свих полицијских службеника Полицијске станице у Руми који ће, сигуран сам, још пожртвованије радити на обезбеђењу мирног и повољног амбијента за живот грађана Руме“, поручио је Тадић.

Подсетимо, Општина Рума је пре неколико месеци такође уручила Полицијској станици Рума вредну донацију.

Podeli.

Ostavite komentar

eleven − 8 =