FK Radnički Sremska Mitrovica u Prvoj ligi Srbije

0

Fudbalski klub Radnički i čitava Hesna doživljavaju najlepše trenutke sreće i radosti. Od sezone 2020/21 Hesnerci su po prvi put u svojoj istoriji članovi Prve lige Srbije.

To je po rangu takmičenja Druga liga, elitni rang takmičenja, gde igraju mnogi kvalitetni fudbalski klubovi iz čitave Srbije.

Radnički je osnovan 15. aprila 1922. godine u radničkom predgrađu Mitrovice, popularnoj Hesni. To je klub koji okuplja radnike i radničku omladinu. U svojoj 98. godini postojanja, ispisuje najlepše stranice svoje klupske istorije.

FK Radnički če u narednom periodu imati saradnju, prijateljstvo i starteško partnerstvo sa dva kluba. Jedan je FK Graničar iz Kuzmina a drugi je FK Bajern iz Minhena. U Kuzminu će biti baza za trening i prijateljske utakmice Radničkog, a prvenstvene utakmice će se igrati na stadionu komšijskog Srema.

Prve čestitke za plasman u Prvu ligu Srbije stigle su od uprave Graničara iz Kuzmina i uprave Bajerna iz Minhena. Sportski direktor Bajerna, Braca Salihamiđžić, čestitao je i poželeo uspešnu sezonu crveno-belima iz Hesne.

Članovi Prve lige Srbije- Kolubara(Lazarevac), Radnički(Pirot), Kabel(Novi Sad), Grafičar(Beograd), Radnički(Kragujevac), OFK Žarkovo(Beograd), Dinamo(Vranje), Zemun, Trayal(Kruševac), Sinđelić(Beograd), Budućnost(Dobanovci), Smederevo, Željezničar(Pančevo), Jagodina, IMT(Beograd), Borac(Čačak), Radnički (Sr.Mitrovica), Loznica.

Podeli.

Ostavite komentar

3 × two =