II Opštinsko veće – završni račun i davanje iz budžeta Opštine Ruma

0

Likvidnost opštinskog budžeta nije bila ugrožena u 2015. godini, pokazao je završni račun budžeta Opštine Ruma, koji se juče našao pred članovima Opštinskog veća. Ukupno planirani prihodi i primanja Opštine Ruma za 2015. godinu su ostvareni sa 85,85% ili u apsolutnom iznosu od 1.589,425 dinara, kazao je šef Odeljenja za finansije, privredu i poljoprivredu Dušan Barać.

„Ukupna primanja budžeta u 2015. godini su ostvarena sa 85,42%, a u 2014. godini sa 81,78%. Zajedno sa prenetim neutrošenim sredstvima iz prethodne godine ostvareni su sa 86,08%, a u 2014. godini sa 81,99%. Iz navedenog zaključujemo da su posmatrani prihodi u odnosu na prošlu godinu evidentno povećani“, rekao je Barać i naglasio da bi prihodna strana bila i veća da je sprovedena licitacija poljoprivrednog zemljišta.

Veće je usvojilo i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o plaćanju doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i doprinosa za zdravstveno osiguranje za lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture.

Rešenjem predsednika Opštine Ruma humanitarni turnir „Trojka iz bloka“ je podržan sa 50.000 dinara. Podsetimo, „Trojka iz bloka“ se održava 2. jula, na košarkaškom terenu kod „Doma zdravlja“, sa početkom u 18 časova. Kotizacija za učešće u brzom šutiranju trojki je 200 dinara, a sav prikupljen novac biće namenjen jednoj višečlanoj, socijalno ugroženoj porodici sa teritorije Opštine Ruma.

Savezu sportova Opštine Ruma biće uplaćen iznos od 150.000 dinara za regulisanje troškova odlaska đaka na školsku olimpijadu.

Veće je podržalo i predlog da se za lečenje deteta, Ivani Jovanović iz Rume odobri novčana pomoć u iznosu od 30.000 dinara.

Imenovan je i novi sastav Komisije za bezbednost saobraćaja. Predsednik komisije je Dušan Ljubišić, njegov zamenik je Nebojša Čergić, a članovi su: Vera Stojanac, Dragan Filipović, Dragan Todorović, Brana Kojić, Krum Vasev i Stojša Jovanović.

Izvor Ruma.rs

Podeli.

Ostavite komentar

2 × four =