Rekonstrukcija prometne saobraćajnice u Rumi

0

TZavršeni su radovi na rekonstrukciji deonice puta u Glavnoj ulici u Rumi između nadvožnjaka i Jelenačke ulice. U pitanju je prometna saobraćajnica na ulasku u grad, gde se održava veći deo Rumskog vašara i za koju su sami građani tražili da se rekonstruiše. Za ove radove iz opštinskog budžeta izdvojeno je 7,5 miliona dinara, rekao je predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić, obilazeći gradilište.

„Ovaj deo koji ulazi ka našem gradu, pre svega deonica od nadvožnjaka pa do Jelenačke ulice dužine gotovo 400 metara, površine 2.700 metara kvadratnih je bila jedna od najlošijih putnih deonica u našem gradu. Ako uzmemo u obzir promet, da se znatni deo vašara odvija na ovom delu, mislim da su građani bili u pravu tražeći da se ovo uradi i to se u ovom momentu dešava. Mislim da će radovi biti završeni u toku današnjeg dana ili početkom naredne nedelje, uključujući ivičnjake i bankine“, rekao je predsednik Mančić.

Sredstva za ovu namenu opredeljena su sa pozicije letnjeg održavanja puteva. Podsetimo da je deo sredstava sa ove pozicije tokom vanrednog stanja bio preusmeren za pomoć rumskom privrednicima. Mančić napominje da to neće uticati na put u infrastrukturu, s obzirom na to da je većina puteva u rumskoj opštini rekonstruisana, te da skoro da ne postoje kategorisani opštinski putevi koji nisu asfaltirani i uređeni.

„Uložili smo 7,5 miliona dinara iz opštinskog budžeta za rekonstrisanje ove deonice i svakako da će ona, kao i mnogi infrastrukturnih projekti, pre svega mislim na putnu infrastrukturu koja je urađena u prethodnom periodu, ljudima koji ulaze u naš grad uliti jedno poverenje i prikazati jednu lepšu sliku“,

Podeli.

Ostavite komentar

eighteen + one =