Mitros Fleischwaren ponovo dobio dozvolu za izvoz mesa u Rusiju

0

Mesna industrija Mitros Fleischwaren iz Sremske Mitrovice dobila je posle skoro dve godine ponovo dozvolu za izvoz mesa na tržište Ruske federacije.

Na sajtu ruske Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Rosselkhoznadzor) objavljeno je da je uvoz svinjentine i mesnih prerađevina koje proizvodi Mitros, dozvoljen od 31. oktobra 2019. godine.

Prethodno je privremeno ograničenje uvedeno u januaru 2019. zbog “identifikacije zabranjenih i štetnih supstanci”.

Mitros FLeischwaren je od 2015. u vlasništvu austrijskog Gierlinger Holdinga čiji su vlasnici Austrijanci Johan Gerlinger i Gerald Ajhinger, pokazuje registar stvarnih vlasnika pri APR-u.

Prema pisanju portala RTS, nakon šest godina, stečaja i tri neuspele prodaje, Odbor poverilaca Mitrosa je 16. januara 2015. prihvatio ponudu austrijske kompanije “Gierlinger Holding” od 800.000 EUR za kupovinu industrijske klanice i fabrike konzervi.

Mesna industrija Mitros osnovana je 50-ih godina prošlog veka i dugo je bila jedna od lidera u klaničnoj industriji SFRJ, a u fabrici je tada radilo oko 1.250 radnika. Prva privatizacija, kada je vlasnik bila kompanija “Swisslion – Takovo”, dogodila se 2005, ali je 2009. “Mitros” otišao u stečaj koji je u fabrici dočekalo 150 radnika, navodi RTS.

Podeli.

Ostavite komentar

18 − 5 =