„Mitros“ startuje 17. aprila, a naredne sedmice počinje izgradnja puta kroz Laćarak

0

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović izjavio je da će se 17. aprila održati svečano otvaranje „Mitrosa“, a naredne sedmice počinje i najavljena izgradnja puta kroz Laćarak.

Po njegovim rečima građevinski radovi na objektima u „Mitrosu“ biće završeni do 29. marta, do zvaničnog otvaranja obaviće se testiranje opreme, a nakon toga će jedan po jedan pogon ulaziti u svoju funkciju.

„Naravno, ‘neverne Tome’ će reći da se to neće desiti, drugi će reći da se kasni, ali treba znati da je reč o rekonstrukciji građevine koja nije radila desetak godina. Investitori su imali velike probleme, počev od osnovnih stvari pa su u ‘Mitrosu’ izgrađene nove vodovodni i kanalizacioni sistemi. Tako su pale u vodu sve priče da je dovoljno samo uključiti prekidač da bi ‘Mitros’ opet krenuo“, rekao je Nedimović i zahvalio novim vlasnicima „Mitrosa“ na ideji da u prvoj sedmici aprila otvore svoju fabriku svim zainteresovanim građanima, a posebno farmerima, koji žele da vide novi „Mitros“ pre početka proizvodnje, odnosno buduće saradnje.

Gradonačelnik Nedimović je novinarima izjavio i da je potpisan ugovor o izgradnji puta kroz Laćarak. Ove nedelje pripremaju se uslovi za izmeštanje saobraćaja, a krajem naredne sedmice će i početi prvi radovi na rekonstrukciji magistralnog puta koji kroz jedno od najvećih sela u Srbiji vodi prema Republici Srpskoj i Hrvatskoj.

rtv

Podeli.

Ostavite komentar

nineteen − 9 =