Mitrovačke škole među najboljima u Srbiji

0

Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja najboljih uvrstio je među najbolje škole u Srbiji i tri osnovne škole sa teritorije Grada Sremska Mitrovica: OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Sremska Mitrovica, OŠ „Slobodan Bajić Paja” Sremska Mitrovica i OŠ „Branko Radičević” Kuzmin.

Tim povodom juče je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana konferencija za novinare kojoj su prisustvovali zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović, načelnik Uprave za obrazovanje Ilija Nedić, direktor „Zmajeve” škole Zoran Đurić, direktor „Bajićeve” škole Đorđe Cvijanović i direktor škole „Branko Radičević” Aleksandar Umetić iz Kuzmina i nastavnice Ankica Canjar, nastavnica srpskog jezika i književnosti i nemačkog jezika, Sonja Tucaković nastavnica hemije u „Zmajevoj” školi i Jelica Žilić nastavnica geografije u školi „Branko Radičević” u Kuzminu.

Ilija Nedić načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport ovom prilikom izjavio je: „Rezultati gde su tri škole sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, osnovne škole „Jovan Jovanović – Zmaj”, „Slobodan Bajić – Paja” i jedna seoska škola „Branko Radičević” Kuzmin među devet najuspešnijih u Srbiji, a tri od četiri u Vojvodini, dakle samo još jedna škola iz Vojvodine je dobila tu prestižnu nagradu zaista govori o jednom visokom nivou i kvalitetu rada u obrazovanju u školama na teritoriji Grada Sremske Mitrovice. Ovom prilikom čestitam svim kolegama, direktorima, zaposlenima i svima onima koji su doprineli da se ovakav uspeh ostvari i očekujem da to bude podstrek i za ostale osnovne škole sa teritorije Grada, da teže i streme ovakvom uspehu. Sam broj nagrada prethodnih godina dakle i na takmičenjima republičkim, pokrajinskim, zatim broj Svetosavskih povelja koje su deca osvojila, broj učenika koji su iz prvog puta upisala željene fakultete zista govori o tome kako se kvalitetno i dobro radi, naravno to može bolje i ne treba živeti od stare slave nego treba odmah prionuti dalje i raditi kako bi se to obrazovanje što više i bolje unapredilo.”

Direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Zoran Đurić ističe da rezultati odslikavaju rad nastavnika, celog kolektiva i učenika koji su se dokazali na završnom ispitu koji je bio merilo za ova priznanja.

„U svakom slučaju svako priznanje je dobrodošlo za rad svih nas u školi pre svega nastavnika celog kolektiva, a i dece koja su svoj trud i rad pokazali na završnom ispitu koji je bio merilo za ovo priznanje koje smo dobili. Mi već dugi niz godina radimo na tom planu, mi smo uvek negde u vrhu sigurno. Ove godine je izašla lista tako da smo mi došli u prvi plan inače mi se krećemo tim intervalima koji jesu u vrhu svakako što se tiče prijemnog ispita. Što se tiče upisa dece negde preko osamdeset posto upiše svoju prvu želju, tako da kvalitet dece i nastavnika daju odraz onoga što je merilo ovog priznanja koje smo dobili”, rekao je Đurić.

Nastavnica Ankica Canjar predaje u sve tri škole koje su se našle na spisku najboljih: srpski jezik predaje u OŠ „Slobodan Bajić Paja”, nemački jezik u kuzminskoj OŠ „Branko Radičević”, a u područnom odeljenju OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” u Šašincima predaje nemački jezik.

SirmiumInfo.rs

Podeli.

Ostavite komentar

eighteen + three =