Mitrovica nastavlja da ulaže u objekte socijalne zaštite

0

Gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Ridjošić, prisustvovali su svečanom otvaranju objekta za “Dnevne usluge socijalne zaštite”.
Uskoro se očekuje početak pružanja usluga ličnog pratioca i pomoći u kući, najavljeno je danas.

Dnevni boravak broji 45 korisnika, u ovom momentu 30 učenika koji koriste uslugu “Lični pratioc” i plan je da bude još 30 korisnika usluge “Pomoć u kući”. Ukupno oko 110 korisnika će koristiti uslugu socijalne zaštite ŠOSO “Radivoj Popović”.

“Usluga lični pratilac namenjena je za učenike sa smetnjama u razvoju radi ostvarivanja osnovnih životnih potreba kao što su hranjenje, kretanje, šetanje, komunikacija. Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Radivoj Popović” obezbediće objekat, prostorije, stručan kadar koji će obavljati ovu uslugu, roditeljima je omogućeno da u dogovoru sa školom izaberu ličnog pratioca za svoje dete, naknadno potpisuju ugovor za školom, druga usluga je pomoć u kući za decu, odrasle i starije sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom i njihovim porodicama, koja nam omogućava da ovu uslugu vršimo u domovima korisnika kako bi im olakšali život i komunikaciju sa drugima.” rekao je Ridjošić Dražen, načelnik za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

Podeli.

Ostavite komentar

thirteen − 5 =