Nedimović: Mitros – Gerlinger će otkupljivati svinje po 154 din/kg

0

Gostujući na K::CN televiziji, gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović pričao je o tome šta je sve urađeno u Sremskoj Mitrovici i kakvi su planovi za naredni period.

Prema njegovim rečima, „Mitros“ će krenuti sa radom 18. aprila i očekuje se da veoma brzo povrati stari sjaj koji je fabrika imala u vreme bivše Jugoslavije. Otkupna cena tovljenika će biti za 40dinara veća od trenutne cene na tržištu. Na spekulacije da će se meso uvoziti iz okolnih zamalja da bi se finalni proizvod izvozio u Rusiju, Nedimović ističe da su to sve izmišljotine i da je Gerlinger u obavezi da otkupljuje domaće svinje. „Rusima ne treba komadno meso, nego finalni proizvodi“. Kao dobar primer naveo je proizvodnju specijalne vrste tanke slanine, koja se koristi u restoranima brze hrane. „Ako nešto znamo da proizvedemo, onda je to slanina“.

Što se tiče nekih budućih planova, gradonačelnik Sremske Mitrovice ističe da će insistirati na dalje unapređenje poljoprivredne proizvodnje u Sremskoj Mitrovici. Očekuje se dalji razvoj voćarstva i povrtarstva, kroz udruživanja, ali da se ne ponovi priča od ranije, kada su poljoprivrednici, zarad veće otkupne cene od 2dinara na pijaci, izdali partnere koji su im garantovali siguran otkup voća i povrća.

Na pitanje voditelja koji su dalji planovi u Sremskoj Mitrovici, Nedimović je istakao da će se započeti projekti završiti na vreme (podvožnjak, bazen i izgradnja škole u Mačvanskoj Mitrovici) ali je istakao da će Mitrovica u bliskoj budućnosti dobiti i mobilni sistem odbrane od poplave.

Podeli.

Ostavite komentar

two + 12 =