Novo dečije igralište u fazi završnih radova u naselju Matije Huđi

0

Radovi na uređenju dečjeg igrališta u naselju Matije Huđi privode se kraju. Novo dečje igralište obišla je gradonačelnica Svetlana Milovanović i ocenila da je urađeno po standardima Evropske unije, vodeći računa prvenstveno o bezbednosti dece.

Nastavljeni su radovi na uređenju stambenog naselja Matije Huđi. Prvi korak je bilo izmeštanje pijace, koja je premeštena u mnogo frekventniji deo naselja i druga faza je postavljanje dečjeg igrališta.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović kaže da se i ovi radovi privode kraju: „Na mestu gde je bila stara pijaca sada imamo igralište koje se sastoji od dva dela. Jedan deo igrališta je namenjen deci od dve do deset godina, a mini teretana je posvećena starijoj deci, 12 godina i više. Moram da napomenem da je ovo igralište kao i igrališta koja ćemo ubuduće raditi u Sremskoj Mitrovici rađeno po standardima Evropske unije, što znači da je bezbednost dece dovedena na prvo mesto, što nam je naravno i najvažnije u svemu ovome. Sledeći korak bi bilo infrastrukturno uređenje naselja Matije Huđi, što podrazumeva radove na putevima, parking mestima i završetak atmosferske kanalizacije, koja nije do kraja izrađena. Ovo je najstarije naselje u gradu i nedostatak atmosferske kanalizacije u kišnom periodu pravi velike probleme baš ovde u samom centru naselja. Za pomenute radove se radi projektno-tehnička dokumentacija, početak radova se očekuje krajem ove ili početkom naredne godine. Vrednost igrališta i mini teretane je 3,7 miliona dinara.”

Izmeštanje pijace doprinelo je boljoj komunikaciji sa kupcima jer se sada tezge nalaze na mnogo prometnijem delu.

Podeli.

Ostavite komentar

3 × one =