Opština kupila dva automobila rumskom Domu zdravlja

0

Opština Ruma je donirala dva nova putnička vozila rumskom Domu zdravlja. Reč je automobilima Opel Astra i Opel Korsa, koji će biti povereni Upravi Doma zdravlja “Ruma” i terenskoj službi ove ustanove primarne zdravstvene zaštite. Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić napomenuo je da su celokupna sredstva za kupovinu automobila obezbeđena u opštinskom budžetu i da je ulaganje lokalne samouprave u obnovu voznog parka rumskog Doma zdravlja kontinuirano.

“Lokalna samouprava nastavlja da ulaže sredstva u naš Dom zdravlja, pokušava da im pomognemo da svoje usluge, pre svega pružanje preventivne zdravstvene zaštite, ova ustanova podigne na viši nivo. Za ova dva automobila smo izdvojili tri miliona dinara i siguran sam da će oni doprineti boljem i kvalitenijem pružanju usluga, ali i da će zaposlenima olakšati terenski rad. Dom zdravlja je rashodovao osam automobila gde je prosek starosti bio preko 15 godina. Mi smo u prethodnom periodu, u nekoliko navrata, donirali isto toliko vozila, što saniteta, što kombija za prevoz pacijenata na dijalizu, što putničkih automobila”, rekao je Mančić.

Direktorka Doma zdravlja “Ruma” dr Jelena Stojanac Mračević se zahvalila Opštini Ruma da vrednoj donaciji i dodala da su nova vozila uvek preko potrebna.

“Naši automobili u redovnom radu pređu preko 200.000 kilometara i obave 30.000 poseta godišnje. Ako uzmemo i tradicionalne preventivne zdravstvene akcije koje organizujemo u svim selima naše opštine, nova vozila su više nego dobro došla”, izjavila je direktorica dr Jelena Stojanac Mračević.

Podeli.

Ostavite komentar

two + 12 =