PEĆINCI: REŠAVANJE PROBLEMA PASA LUTALICA

0

Problem pasa lutalica u opštini Pećinci je iz godine u godinu sve izraženiji, a ove napuštene životinje sve češće napadaju ljude, posebno decu po naseljenim mestima. Građani pećinačke opštine često su ukazivali na ovaj problem, a nadležni su pokušavali da ga reše na razne načine.

Željko Trbović, načelnik opštinske uprave ističe da Opština Pećinci svake godine izdvaja značajna sredstva za naknadu štete zbog ujeda pasa lutalica, ali da to nije najveći problem. Najveći problem je, po rečima Trbovića, što se sa povećanjem broja pasa lutalica na ulicama naseljenih mesta, povećava i opasnost od napada na decu, koji mogu imati tragičan ishod.

Po rečima nadležnih, lokalna samouoprava je konačno pronašla trajniji način za rešenje problema pasa lutalica u pećinačkoj opštini.
psi1
– Pećinačko Javno komunalno preduzeće „Sava“, u čijoj nadležnosti je ova oblast, sklopilo je ugovor sa privatnim preduzećem o bezbednom uklanjanju pasa lutalica sa naših ulica i vrlo brzo akcija će biti sprovedena u svim selima opštine Pećinci. Na taj način ćemo postići da naši građani mogu mirno da šetaju ulicama, naša deca će biti bezbedna na putu do škole, a lokalna samouprava će uštedeti novac koji se daje za odštete – rekao je Željko Trbović.

Građani pozdravljaju odluku lokalne samouprave da se na adekvatan način uhvate u koštac sa ovim problemom.
psi2
– Raduje me ta vest. Mada ja za ovakvo stanje najviše krivim nesavesne i nemarne ljude. Ako nisu u stanju da se staraju o životinjama, zašto ih nabavljaju? Najlakše je pustiti psa na ulicu ne razmišljajući o posledicama da li će napasti nečije dete ili bilo koga drugog, jer se zna da su napuštene i gladne životinje na to spremne….Nisu krive životinje, krivi smo mi ljudi, kaže Asima Zulić Radošević iz Ogara.

– I bio bi red da se taj problem konačno reši. Kao majka, stalno razmišljam da li su mi deca bezbedna na ulici, ispred zgrade, ispred škole jer je tu najviše pasa lutalica, kaže Pećinčanka Dragana Savić.

– Primetio sam da je krenula akcija hvatanja pasa. Dobro je što nadležni rešavaju taj problem, posebno zbog dece koja se plaše da prođu ulicom zbog pasa lutalica – rekao nam je Jasmin Begović iz Sibača.
psi3
– U Pećincima se zna, kada je vašar svi sa strane dovode pse i puste ih ovde, i eto namameštanima problema. To je zaista strašno i nadam se da će se takvom nedopustivom ponašanju pojedinaca stati na kraj, kaže Radislav Marković iz Pećinaca.

Željko Trbović je najavio i otvaranje opštinskog Kol centra putem kojeg će građani moći da prijave ne samo problem sa psima lutalicama, već i sve ostale komunalne probleme i izrazio uverenje da će bolja komunikacija sa građanima doprineti bržem rešavanju komunalnih problema.

Podeli.

Ostavite komentar

three × one =