Počela primena novog sistema gradskog i prigradskog javnog prevoza

0

Početkom septembra počeo je da se primenjuje novi sistem javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji Grada. Na osnovu prethodno izrađene studije čiji je autor Fakultet tehničkih nauka iz Novog sada uvodi se takozvani integrisani zonski tarifni sistem po kojem je cela opština podeljena u tri zone.

Glavna prednost novog zonskog tarifnog sistema u odnosu na dosadašnji relacijski je pojednostavljenje sistema karata, pa će, umesto do sada preko 70 vrsta prevoznih isprava biti samo tri vrste pojedinačnih karata.
Pored toga doći će do pojeftinjenja prevoza za putnike.

Za putovanje u Prvoj zoni koju čine: S. Mitrovica, M. Mitrovica, Laćarak i Salaš Noćajski, cena pojedinačne karte biće 50 dinara.

U drugoj zoni koju čine Martinci, Kuzmin, Čalma, Manđelos, V. Radinci, Šašinci, Jarak, Noćaj, Radenković i obe Zasavice cena pojedinačne karte biće 110 dinara.

U trećoj zoni cena karte iznosiće 180 dinara i to za mesta: Bosut, S Rača, Divoš, S. Bingula, Šišatovac, Ležimir, Grgurevci, Bešenovo, Šuljam, Bešenovački Prnjavor i Ravnje.

U samom gradskom podrućju novina je da se uvode dve nove linije i to Laćarak – Mala Bosna, kao i fabrika Kuper – Novo groblje.

Takođe, izmena trase je izvršena na glavnoj gradskoj liniji iz Bloka B do Laćarka, tako da autobusi više neće saobraćati kroz Šećer sokak, pri čemu se ukida stajalište kod Stoteksa. Razlog je zbog saobraćajnih gužvi koje su stvarane tokom prijema putnika, ali i otežanog kretanja za zglobne autobuse.

Izvor – Sremskomitrovački portal.rs

Podeli.

Ostavite komentar

seven + 8 =