Počela vakcinacija u Sremskoj Mitrovici za one koji su se prijavili preko eUprave

0

Počela vakcinacija na teritoriji opštine Sremska Mitrovica.

U 5. zdravstvenoj ambulanti, Doma zdravlja, u ulici Veljka Petrovića, počela vakcinacija gradjana, koji su se prijavili preko portala E-uprave.

– „Od svih mera koje smo do sada primenjivali u borbi protiv COVID19, najbolje se pokazala imunizacija stanovništva za suzbijanje pandemije a i zaštite života ljudi što je nama najbitnije.“ rekla je gradonačenica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Ona je najavila početak imunizacije u Sremskoj Mitrovici. Biće otvoreni punktovi u gradu i u selima opštine Sremska Mitrovica, organizovan je štab za imunizaciju čiji su članovi Miroslav Jokić, načelnik uprave za opšte poslove grada Sremska Mitrovica i doktor Adil Elhag.

„Dve ekipe će vršiti pregled i samu vakcinaciju u 5. zdravstvenoj stanici u naselju Blok B, Sremska Mitrovica. Ambulanta će raditi u jednoj smeni, u vremenskom periodu od 08-15 časova a vakcinacija će se vršiti Sinofarm vakcinom ( vakcine koje su pristigle iz Kine). „Očekujemo da u toku dana dobijemo spisak lica koja žele da se vakcinišu, kao i samu vakcinu. Građani će biti obavešteni od strane call centra koji je organizvan na nivou lokalne samouprave i dobiće sve potrebne informacije, kada da dođu, gde da dođu i ukoliko ne budu mogli da dođu sami, biće organizovan prevoz“, rekao je doktor Adil Elhag.

„Plan imunizacije građana sa teritorije opština Sremska Mitrovica izradila su stručna lica iz ZZJZ, Doma zdravlja i Gradske uprave grada Sremska Mitrovica, tim planom je definisano kako u narednom periodu treba u što kraćem roku a s obzirom na zainteresovanost i dostupne vakcine da vakcinišemo što veći broj naših sugrađana“, rekao je Miroslav Jokić.

OzonMedia.rs

Podeli.

Ostavite komentar

20 + thirteen =