Radnički u petak 10. jula počinje pripreme

0

U petak 10. jula u 16 sati na stadionu u Hesni, mitrovački Radnički počinje pripreme za prvenstvo Prve lige Srbije 2020/21. Prvi put u svojoj istoriji i u 98. godini postojanja, Hesnerci će igrati u Prvoj ligi Srbije, (Druga liga rang takmičenja).

Sportski direktor kluba je Dragan Despotović. Radi se o poznatom fudbalskom radniku koji je postigao velike uspehe sa Donjim Sremom iz Pećinaca, kada su Pećinčani igrali u Super ligi Srbije.

Šef stručnog štaba je Goran Dragoljić popularni Austrija. Dragoljić je iskusan i proveren trener rođen 1973. godine. U svojoj uspešnoj trenerskoj karijeri vodio je prvoligaše Bežaniju i Budućnost iz Dobanovaca. Poznat je mitrovačkoj publici jer je dugo godina vodio Omladinac iz Novih Banovaca i Dunav iz Starih Banovaca. Omladinac i Dunav su bili dugogodišnji rivali Radničkog još iz vremena kada su igralu u Sremskoj, a kasnije u Vojvođanskoj i Srpskoj ligi.

Pristigla su i prva pojačanja. Redove crveno-belih iz Hesne pojačaće četvorica igrača superligaša Spartaka iz Subotice. Spartak iz Subotice kojeg uspešno vodi Mitrovčanin Dragan Simović, prvi je klub koji je pomogao Radničkom da formira stabilan i kvalitetan tim.

Radnički je osnovan 15. aprila 1922. godine u radničkom predgrađu Mitrovice, popularnoj Hesni. To je klub koji okuplja radnike i radničku omladinu. U svojoj 98. godini postojanja, ispisuje najlepše stranice svoje klupske istorije.

Ono što je bio san i želja mnogih članova i simpatizera Radničkog ostvaren je 2020. godine. Taj predivan san, sanjan punih 98 godina, san i težnja Hesneraca, igrača, trenera, članova uprave, radnika i radničke omladine i navijača Radničkog, desio se!!!

Ostvaren je san i cilj mnogih generacija vernih crveno-belim bojama radničkog kluba. Vernih i u trenucima kada je Radnički bio u velikim krizama i nemaštinama, kada je klub ostavljen samom sebi i samo svojim Hesnercima. I tada se Radnički hrabro i dostojanstveno takmičio, izgarao i borio na teškim i vrućim terenima u Laćarku, Martincima, Kuzminu, Čalmi, Manđelosu, Nikincima, Hrtkovcima, Noćaju i ostalim selima širom Srema.

I tada protiv malih ali poštovanih seoskih klubova u opštinskim, međuopštinskim i sremskim ligama, Radnički je dostojanstveno igrao, takmičio, pobeđivao i gubio. Ali nikada nije izgubi veru i nadu da će se vratiti na mesto koje mu pripada i da će se vinuti u najviša i najlepša fudbalska nebesa.

Podeli.

Ostavite komentar

19 − 3 =