Renoviranje pošte u Grabovcima i adaptacija Doma kulture u Hrtkovcima

0

U mesnim zajednicama Grabovci i Hrtkovci u toku su radovi na adaptaciji važnih seoskih objekata. U Grabovcima se renoviraju prostorije u kojim se nalazi seoska Pošta, dok se u Hrtkovcima izvode radovi na Domu kulture „Sveti Sava“.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić obišao je danas radove i tom prilikom napomenuo da se oni finansiraju iz opštinskog budžeta, u okviru ugovora za održavanje objekata u mesnim zajednicama, te da koštaju između 750 i 800 hiljada dinara.

Grabovci“Usled havarije izazvane curenjem vode došlo je do oštećenja prostora, pa je grabovačka Pošta u jednom vremenskom periodu bila izmeštena u prostorije Mesne kancelarije. Odvojili smo sredstva, dali nalog i vrlo brzo će unutrašnji deo prostora za Poštu u MZ Grabovci biti kompletno uređen, okrečen, renoviran. Porazgovarali smo sa meštanima Grabovaca i sa predsednikom MZ gde je on je predočio neke prioritete, poput uređenja atarskih puteva i autobuskih stajališta. Tako da su to neki projekti koje ćemo u narednom periodu sigurno raditi u Grabovcima“, izjavio je Mančić.

„U toku je uređenje Doma kulture na zahtev Mesnog odbora penzionera u Hrtkovcima, s obzirom da oni koriste ovaj Dom za sastanke i okupljanja, ali i za razne svečanosti koje građani održavaju u velikoj sali. Izrazili su želju da se renovira ulaz, stepenište, dogradićemo i rampu za osobe za invaliditetom i veliku terasu sa bočne strane ćemo presvući novim pločicama i to će meštanima puno značiti s obzirom da su česta okupljanja i dešavanja u ovoj Mesnoj zajednici“, kazao je Mančić.

Rok za završetak radova je sedam dana. Prvi čovek lokalne samouprave je naglasio da Opština Ruma, zbog dobrobiti građana, finansira i poslove u kojima nije striktno definisana nadležnost, što je upravo slučaj i sa prostorijima u Grabovcima.

Hrtkovci“To je naš opštinski prostor koji smo mi ustupili Pošti da obavlja svoju delatnost. Bio sam ljut na ljude iz Pošte s obzirom da dobijaju prostor od nas, ne plaćaju zakup, a sa druge strane neće da renoviraju taj prostor. Pošta kao jedna od najjačih javnih preduzeća u državi mogla bi sama da vodi računa o uslovima u svojim objektima. Mi ga renoviramo zbog građana, jer je Pošta neophodna za funkcionisanje svakog društva, svakog sela, svakog grada“, poručio je Mančić.

Predsednik Mančić je rekao da se radovi odvijaju i u drugim mesnim zajednicama naše opštine i dodao da se u Platičevu trenutno montiraju ležeći policajci, a nakon Platičeva isti posao će biti obavljen i u Nikincima i Buđanovcima.

Podeli.

Ostavite komentar

six + 15 =