Rumljanin zbog ubistva osuđen na 18 godina robije

0

Rumljanin Srđan Mijailović (24) osuđen je u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici nepravnosnažnom presudom na 18 godina zatvora, zbog ubistva Mire Šarac (64), babe po majčinoj strani. Zločin koji je potresao ne samo Rumu već i region, odigrao se 24. januara prošle godine, kada je Srđan sa više uboda nožem usmrtio svoju babu, pokupio joj novac, platne kartice i zlato, a onda otišao u igraonicu gde je posle nekoliko sati uhapšen.

Na ovaj krvav zločin Božidaru Šarcu (71), suprugu žrtve i Srđanovom dedi, ni posle godinu dana ne blede slike na ovu porodičnu tragediju.

– Bio sam na izricanju presude, kada je rekao da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Ali džaba njegovog kajanja, kada njoj više povratka nema. Nažalost, droga ga je uništila, ona ga je dovela do toga. Mi ne idemo njemu u posete. Žao mi ga je, žao mi je i supruge. Ko ima pravo nekome da oduzima život – upitao se Božidar Šarac.

Ovaj penzioner je sa suprugom Mirom živeo u stanu u naselju Igralište, gde se i desio zločin, prema istrazi, između 11 i 12 sati, tog kobnog 24. januara.

– Kako mi je, ne pitajte me!? Sam sa sobom pričam, plačem. Odem da prošetam, zovu me stalno ćerka i sin… Nedostaje mi žena. Žao mi je što je to uradio, uništio je njen i svoj život – govori skrhan bolom i tugom ovaj čovek.

Kako kaže, još se seća prizora koji je zatekao kada se tog popodneva vratio u stan.

Podeli.

Ostavite komentar

1 × two =