Slika Jelice Negovan najbolja na likovnoj smotri

0

Na 15. smotri likovnog stvaralaštva amatera Grada Sremska Mitrovica slika Jelice Negovan “Jesenje lišće” proglašena za najbolju. Pored nagrađenih radova proglašeni su i svi koji su upućeni na zonsku smotru. Tradicionalano tokom jeseni Ustanova za negovanje kulture “Srem” organizuje Smotru likovnog stvaralaštva amatera Grada Sremska Mitrovica, ovoga puta 15. po redu. Ovogodišnja smotra održana je u izložbenom prostoru Galerije “Lazar Vozarević”

700-1

Od mnoštva pristiglih radova odabrano je 65 likovnih dela 39 autora za izložbu u mitrovačkoj Galeriji. Proglašeni su najbolji radovi i odabrani oni koji će učestvovati na zonskoj smotri. Dušan Drča direktor Ustanove za negovanje kulture “Srem” rekao je nešto više o ovogodišnjoj smotri: “Mi slavimo mali jubilej jer je ovo 15. smotra po redu. Posle gradske, kod nas se i ove godine održava zonska smotra likovnog stvaralaštva amatera, imamo u planu da i pokrajinsku smotru naredne godine održimo u našem gradu. Nadam se da će to biti podstrek našim slikarima da naslikaju što bolje slike. Ovdej je izloženo preko 60 slika od 39 autora. Imamo stalne učenike ali i nekoliko novih slikara i nadam se da će i oni nastaviti da učestvuju i narednih godina.”

Prvu nagradu na ovogodišnjoj 15. smotri likovnog stvaralaštva amatera Grada Sremska Mitrovica osvojila je Jelica Negovan za ulje na platnu “Jesenje lišće”.

Drugu nagradu dobio je Kristijan Mitrović, za crtež olovkom na papiru “Juan”.
Miloš Svilokos dobio je treću nagradu za ulje na platnu “Gaj”.
Pohvaljeni su Tomislav Vejnović za akvarel “Predah” i Duško Stefanović iz Šuljma za skulpturu “Kraj tranzicije” drvo keramika.

SirmiumInfo.rs

Podeli.

Ostavite komentar

eleven + five =