Sportista godine Grada Bojan Zdelar i ekipa GŽOK „Srem”

0

Priznanja Sportista godine za 2021, uručena su u Gradskoj kući, u organizaciji Gradske uprave za kulturu i sport. Sportista godine ponovo je Bojan Zdelar KK „Val”, a ekipno GŽOK „Srem”. Ukupan broj nagrađenih je 22 u kategorijama najuspešniji: pioniri, kadeti, juniori, seniori, klubovi, treneri i profesori fizičke kulture.

Tradicionalno i ove godine izabrani su sportisti godine Grada Sremska Mitrovica. Najbolji klub u 2021. godini je Gradski ženski odbojkaški klub „Srem”, a u kategoriji pojedinaca članovi Kajak kluba „Val” i reprezentacije Srbije. Nagrade najuspešnijim sportistima uručili su Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu i sport i Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada sa saradnicima.

Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu i sport čestitao je nagrađenima i njihovim saradnicima rekavši: „Ovo je izuzetan dan za sportsku Sremsku Mitrovicu kada delimo nagrade najuspešnijima iz oblasti sporta za 2021. godinu, godinu koja je bila turbulentna. Bilo je teško organizovati treninge, putovanja i takmičenja. Sremska Mitrovica je grad koji živi za sport, koji ulaže u sport, naročito predškolski i školski, želimo da motivišemo najmlađe sugrađane da se bave sportom, da razvijaju svoje motoričke sposobnosti, sportski duh i takmičarski karakter. Presrećan sam što su naši sportisti, nosioci ovih nagrada i njihovi treneri bili izuzetni promoteri našeg grada, učestvujući na svim planetarnim takmičenjima, čak i na Olimpijskim igrama, svetskim, evropskim prvenstvima gde su bili izuzetni reprezenti ovoga grada i postizali su izuzetne rezultate u klupskoj i reprezentativnoj konkurenciji. Čestitam im i zahvaljujem se njihovim trenerima, takođe i roditeljima.”

Zorana Jakovljević savetnik za stručne poslove iz oblasti školskog sporta u Sportskom savezu Grada kaže: „Nagrađeni sportisti Sremske Mitrovice za prethodnu 2021, godinu, svakako su uspeh našeg grada ali naravno i cele Republike Srbije. Dodeljena su priznanja u više kategorija, istekla bih da su priznanja najmlađim sportistima što je od posebnog značaja za njih. Velik je uticaj na njihov motiv zalaganja da što više truda i rada ulažu u daljem radu. To dokazuje naš najuspešniji sportista za prethodnu godinu Bojan Zdelar, koji je ova priznanja dobijao i kao sportista mlađih kategorija. Svima ću poželeti pre svega dobro zdravlje i puno sreće u daljoj sportskoj karijeri.”

Kako je rekao nagrađeni Bojan Zdelar: „Velika mi je čast sam treću godinu zaredom izabran za sportistu godine Sremska Mitrovica u kategoriji seniora. Prethodnih godina bio sam nagrađivan i u mlađim kategorijama, u kategoriji pionira, kadeta, juniora. Ovo priznanje mi mnogo znači jer je potvrda svih mojih rezultata prethodne godine. Takođe, velika mi je čast što sam baš ja izabran za najboljeg sportistu u gradu koji ima izuzetno kvalitetne sportiste i gde je svake godine izuzetno teško biti u prva tri najbolja, pogotovo biti najbolji. Iza sebe sam ostavio veoma uspešnu sezonu, prvi put sam učestvovao na Olimpijskim igrama, što je bio jedan od najvažnijih sportskih ciljeva, pored toga bio sam finalista raznih najvećih međunarodnih sportskih takmičenja, bio sam u finalima evropskih i svetskih prvenstava i pored toga najveći rezultat sam zabeležio u kategoriji mlađih seniora gde sam osvojio titulu šampiona sveta do 23 godine što je jedan od najvećih rezultata u mojoj dosadašnjoj karijeri.”

Podeli.

Ostavite komentar

4 + twenty =