Sportsko takmičenje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

0

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović” bila je domaćin za oko 130 učenika iz deset gradova iz Srbije na Pokrajinskom sportskom takmičenju škola, domova i dnevnih boravaka učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Podršku ovoj manifestaciji pružio je Grad Sremska Mitrovica, Dom učenika, Ustanova Atletski stadion i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. Subotica vršac smestiit u objektekoji imaju posben uslove, napor i volja entizijazam znače toj deci najviše.

Takmičenje je otvorio Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine i nacionalne zajednice. Za ovu decu je druženje veoma važno istakao je zamenik Kovačević.

„Ovo je jedna od manifestacija koju Pokrajinski sekretarijat, ali i šira društvena zajednica i još nekoliko nivoa vlasti podržava. Neka danas pobedi drugarstvo i fer-plej. Treba imati prvo volje i strpljenja za sve te različitosti, a mi se razlikujemo imamo i raznovsrnost nacija zastupljeno, imamo dosta škola u trenutku inkluzije i imamo oprečna mišljenja da li je treba realizovati ili ne, a ovo je već osma godina kako se inkliuzija kod nas realizuje. Najbitnije je da ovakvih manifestacija ima, da okupimo decu, da im obezbedimo uslove i da uvek imamo sluha za njih i njihove potrebe. Iza skupa u Mitrovici stoji veliki napor, velika volja i entuzijazam svih onih koji su učestvovali u njegovoj samoj organizaciji. Učesnicima želim puno uspeha”, rekao je Kovačević.

Svečanom otvaranju takmičenja u ime lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica prisustvovao je načelnik Uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić.

„Grad Sremska Mitrovica je podržao ovo takmičenje, pripala nam je čast da ugostimo decu iz drugih gradova i opština. Smatram da je razvoj školskog sporta, sporta za decu sa smetnjama u razvoju dobra sinergija sporta, socijalne i zdravstvene zaštite i ovakva takmičenja treba da pređu u tradiciju. Grad izdvaja značajna sredstva pored ovakvih takmičenja i za održivost usluge dnevnog boravaka, finansiramo plate za osoblje, dakle zaposlenih i hranu za polaznike ŠOSO „Radivoj Popović”, kao i materijlne troškove koji toj školi pripadaju”, rekao je Mirnić.

Učesnicima se prilikom otvaranja manifestacije obratio i Negovan Nikolić, direktor ŠOSO „Radivoj Popović”.

„Škola „Radivoj Popović” zaista ima veliku čast i zadovoljstvo da ugosti naše korisnike i sve učesnike današnjeg takmičenja. Danas se realizuje kod nas košarka, a sledeće srede drugi sportovi u Subotici. Ukupno ima oko 130 učesnika iz deset gradova. Velika je radost videti nasmejana lica i radost svih njih i ponosni smo na to što smo danas domaćin jednog ovakvog skupa”, kratko je rekao Nikolić.

Đaci su pokazali sportsko umeće u atletici i košarci.

SirmiumInfo.rs

Podeli.

Ostavite komentar

five + 7 =