Štab ograničio radno vreme lokala, najavljene pojačane kontrole poštovanja preventivnih mera

0

I pored svih preventivnih mera u poslednja tri dana se u rumskoj opštini beleži porast broja zaraženih korona virusom i u ovom momentu je 30 lica pozitivno na COVID 19, saopštio je Štab za vanredne situacije Opštine Ruma.

Predsednik Opštine Ruma i komadant Štaba za vanredne situacije Slađan Mančić je kazao da će inspekcijska služba pojačati kontrolu primene mera u svim zatvorenim prostorijama, te da je Štab ograničio radno vreme lokala.

„Kada pričamo o pojačanim kontrolama tu pre svega mislimo na ugostiteljske objekte, kafiće, restorane, ustanove, sve objekte za koje smo propisali korišćenje i nošenje zaštitne opreme. Štab je doneo odluku da ograniči rad svih lokala i svih objekata do 23 sata bez obzira na delatnost i bez obzira da li je vikend ili je radni dan. Skratili smo za sat vremena radno vreme koje je bilo, za kolektivno stanovanje 23 časa, van kolektivnog stanovanja objekti su mogli da rade do 24 časa, vikendom do 1, od danas je radno vreme do 23 sata za sve delatnosti i za sve dane. Naredna dva-tri dana ćemo ispratiti razvoj situacije pa će to uticati na određene mere, pooštravanje ili popuštanje“, izjavio je Mančić, konstatujući da ozbiljnost situacije nalaže odgovoran odnos i poštovanje preventivnih mere.

Kada je u pitanju rad rumske COVID ambulante na dnevnom nivou kroz nju prođe oko 50 pacijenata, od toga tri do pet osoba se upućuju na dalje preglede u Sremsku Mitrovicu.

Podeli.

Ostavite komentar

1 × four =