U toku asfaltiranje ulice Mačvanski kej

0

Juče su počeli radovi na asfalitiranju saobraćajne deonice duge oko 900 metara u ulici Mačvanski kej u Mačvanskoj Mitrovici.

Radi se o delu od broja 145 do broja 190, odnosno do samog kraja ulice čija rekonstrukcija je počela u drugoj polovini februara meseca. Ovi radovi predstavljaju završnu fazu projekta rekonstrukcije pomenutog dela Mačvanskog keja.

Kako je projektom rekonstrukcije predviđeno radovi su podrazumevali uklanjanje postojećeg asfalta i trotoara, zatim zamenu vodovodne instalacije, postavljanje gasne instalacije i atmosferske kanalizacije, a zatim i izgradnju potpuno novog trotoara, kao i same saobraćajnice.

„Rekonstrukciji ulice Mačvanski kej smo pristupili pre izbijanja pandemije virusa Covid 19 i želeo bih ovom prilikom da istaknem da radove nismo obustavljali, prekidali, a na tome mogu da zahvalim izvođaču i nadzornim organima. Nalazimo se u završnoj fazi rekonstrukcije dela od oko 900 metara ove ulice, to znači da se trenutno postavlja bitonoseći sloj kome je prethodila potpuna rekonstrukcija kolovozne konstrukcije, kompletna zamene vodovodne infrastrukture i postavljanje gasne distributivne mreže, što znači da stanovnici ovog dela naselja konačno imaju priliku da kao energent koriste prirodni gas“, rekao je načelnik Uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić, a prilikom današnjeg obilaska radova.

On je istakao da je konačno rešen i problem atmoferske kanalizacije, kao i da je stara pešačka staza kompletno rekonstruisana, odnosno da je umesto starog, dotrajalog betona postavljen behaton.

Podeli.

Ostavite komentar

3 × four =