Ubedljiv poraz Srem Eatona na domaćem terenu

0

Subota 2. 2. 2019.godine, utakmica 15. Kola Prve „B“ lige Srbije Srem EATON – Užice 0:3 po setovima (17:25, 22:25, 22:25) 61:75 sala Gimnazija, gledalaca 30, sudije Subašić Mirko (Novi Sad) i Svilar Mile (Inđija), delegate Berković Miroslav (Novi Sad).

Srem nije uspeo na startu prolećnog dela prvenstva da nastavi sa dobrim igrama iz završnice jesenjeg dela prvenstva. Gostujuća ekipa Užica iskoristila je brojne slabosti u igri mitrovčana, njihovu rastrzanu i dekoncentrisanu igru i zasluženo stigla do prvenstvenih bodova.

Trener Stanislav Savić ovako je ocenio igru i učinak svojih igrača u ovom meču: „Bila je to izrazito slaba partija mojih igrača, u kojoj su pokazali da još uvek ne umeju da vladaju svojim potencijalom, niti da pruže partije na visokom nivou onda kada je to važno i kada se to od njih očekuje. Ne samo da je naša igra bila rastrzana, a ponašanje malodušno, već smo pokazali tokom susreta u više navrata izražene znake straha od poraza, usled nekih neuspešnih akcija. To se javilo verovatno kao posledica pritiska u glavama kod mojih igrača, usled poimanja važnosti ovog meča za nas, obzirom da se borimo za opstanak u ligi i da nam je u situaciji u kojoj se nalazimo svaka pobeda veoma važna, a posebno pobeda nad ekipama iz gornjeg dela tabele. Ipak, uprkos svemu, smatram da moja ekipa mora da pokaže drugačiji karakter i pristup ovakvim mečevima i više discipline i odgovornosti u igri, kako bi jednpm za svagda prevazišla ovakav pristup mečevima.

Gostujuća ekipa Užica došla je u Sremsku Mitrovicu sa željom i motivom da ne dozvoli Sremu da u međusobnim duelima popravi negativan skor od 3 poraza u zadnje dve sezone, od kako sam trener mitrovačke ekipe. U toj svojoj nameri oni su u potpunosti uspeli i treba im čestitati na fer i sportskoj borbi i zasluženoj pobedi.

Analizirajući sve dosadašnje mečeve, statistika pokazuje da smo mi u dosadašnjim susretima sa ekipom Užica iz utakmice u utakmicu pružali sve bolje partije (statistički gledano) što je i konstatacija njihovih trenera. U našem prvom susretu prethodne sezone u Sremskoj Mitrovici stigli smo do 41 poena, da bi u revanšu u Užicu došli do kote od 51 poena u tri seta. Ove sezone jesenja partija u Užicu okončana je sa naša 53 osvojena poena, da bi u subotnjoj utakmici u sali mitrovačke Gimnazije Srem stigao do 61 poena u tri seta. To je naravno za mene kao trenera slaba uteha, jer mene ne zadovoljavaju takve mrvice, posebno kada sam svestan potencijala kojim raspolaže moja ekipa.

Sledeću utakmicu Srem EATON gostuje u Kuršumliji, kod ekipe Topličkih Vitezova. Želomo im da iz Kuršumlije donesu kući i nove prvenstvene bodove.

Srem Eaton: Đekić (lib.), Babić 5-7, Petković, Novoselac (kap.) 2-0, Živković 3-3, Đorđić 5-4, Milutinović 4-3, Graovac 7-4, Buha, Bugarinović (lib.), Ćorić 8-1, Belanović 6-1.
Trener: Stanislav Savić

SirmiumInfo.rs

Podeli.

Ostavite komentar

15 + ten =