Uredjenje Rumskih „Jaslica“

0

Umesto, tradicionalno, za vreme letnjeg raspusta, Opština Ruma je ove godine ranije krenula sa poslovima sanacije i uređenja predškolskih i školskih objekata. S obzirom da predškolska ustanova „Poletarac“ ne radi punim kapacitetom stvorili su se uslovi da već u maju krenu obimniji radovi na uređenju objekata. Po predlogu direktora „Poletarca“ prvi radovi se izvode na objektu „Jaslice“ koji se nalazi tik uz rumsku OŠ „Veljko Dugošević“. Radovi podrazumevaju uređenje spoljne fasade, limarske radove, ali i zamenu dela stolarije, rekao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, koji je danas u društvu načelnika Opštinske uprave Dušana Ljubišića obišao radove.

„Uredićemo kompletno spoljnu fasadu objekta, ali i manji deo stolarije, s obzirom da je veći deo stolarije već PVC. Boja fasade će biti drugačija, u bež nijansi, neće više biti „Zelene jaslice“, ali najbitnije je da će ovaj objekat, koji je spolja bio u lošijem stanju, dobiti novi izgled i da će spremno dočekati decu kada „Poletarac“ krene sa radom u punom kapacitetu. Iz budžeta smo za ovu namenu odvojili nešto ispod 600.000 dinara sa PDV-om što nije velika cena, dobijena cena u odnosu na 700 kvadrata koliko ima površine u spoljnom obimu ovog objekta“, izjavio je predsednik Mančić, koji završetak radova očekuje do kraja meseca.

„Ljudi rade bez obzira što povremeno pada kiša, obavljaju se svi oni radovi koje vremenske prilike dozvoljavaju. Verujem da će uskoro početi i farbarski radovi i nanošenje kulira po temelju. Oluci će biti renovirani. Oni, da tako kažem, „zdravi“ će biti prefarbani da se uklope u boju fasade, oni koji budu morali da se zamene biće zamenjeni“, poručio je Mančić.

Objekat „Jaslice“ pohađa sedamdesetpetoro dece podeljenih u četiri grupe, a reč je o mališanima uzrasta od jedne do tri godine.

„Fasada će biti svetlija, lepša, nova i sigurno će se vratiti onaj sjaj kakav odaju uređene starinske fasade, samim tim će se ulepšati i čitav ovaj kraj“, kazao je direktor UPVO „Poletarac, Radoslav Mašić.

Predškolska ustanova je svoj rad trenutno organizovala u pet vrtića, tri u gradu (celodnevni boravci Centar, Kockica i Prvomajska) i dva u selima (Putinci i Platičevo). Direktor Mašić ističe da se u narednoj školskoj godine može očekivati i veći broj dece, nego u ovoj kada rumske vrtiće pohađa 1.640-oro dece.

„Najbrojnija su deca rođena 2019. godine i 2018. godine, to su jaslene grupe i po prvim rezultatima imamo ih više nego ranijih godina. Ima dosta dece koja nisu rođena na teritoriji Opštine Ruma, niti su ovde živela, ali su se njihovi roditelji doselili u našu opštinu i zato imamo još veći priliv dece“, kaže Mašić.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je prokomentarisao još veće interesovanje za upis dece u vrtić nego ranijih godina i mogućnost formiranja liste čekanja.

„Dobra stvar u ovoj situaciji je da po najavama imamo više dece u odnosu na tekuću školsku godinu. Na nama je da nađemo način da sva ta deca budu upisana i smeštena u našu predškolsku ustanovu. Poštujemo normative koji su propisani od strane Ministarstva u smislu broja dece i razmišljamo o novom prostoru. Nastavićemo da radimo i naći ćemo rešenje za svu decu koju ćemo da upišemo, samo nek se deca rađaju, na nama je da radimo na tome i da sve njih zbrinemo, da svi imaju adekvatne uslove da najranije godine svog detinjstva provedu u uređenim objektima“, zaključio je Mančić.

Podeli.

Ostavite komentar

fifteen − 3 =