Uspeh Rumske tekvondistkinje

0

Proteklog vikenda članovi Tekvondo kluba „Zmaj“ u sastavu Jovana Mušicki, juniorka-49kg, Nikola Vučković, senior-68kg i trener Borislav Krstić nastupili su kao deo nacionalnog tima Srbije na prestižnom turniru G2 klase „Belgija Open“ u Lomelu.

Na turniru je nastupilo 1.800 takmičara iz preko 70 zemalja. Prvog dana turnira nastupili su seniori gde je Nikola Vučković imao veoma dobro izdanje pobedivši u dva meča, dok u borbi za medalju nije imao rešenje za favorizovanog prvog nosioca iz Velike Britanija, koji je kasnije bio prvi. Jovana Mušicki je drugog dana bila heroj srpske ženske reprezentacije pobedivši u polufinalu prvog nosioca i aktuelnu svetsku juniorsku prvakinju iz Velike Britanije. Jovana je imala pet mečeva u kojima je pobedila predstavnice nacionalnih timova iz Portugala 15:1, Španije 8:6, Srbije 20:5, Engleske 13:9, da bi u finalu izgubila od Belgijanke 16:2 i tako osvojila jedinu medalju za srpski ženski tim drugog dana. Koliko je bila velika konkurencija u ženskim kategorijama najbolje svedoči činjenica da je naša šampionka Milica Mandić jedina osvojila medalju prvog dana, a Jovana drugog za reprezentaciju Srbije.

Jovana i Borko“Turnir u Belgiji je bio izuzetno težak i naporan. Samo učešće na ovakvoj svetskoj smotri tekvondo sporta izaziva respekt, a pogotovo kad se vratimo sa ovakvim uspehom. To ne može da nas ostavi ravnodušnim, jer smo još jednom pokazali da imamo i znanje i kvalitet da se nosimo sa svetskim silama u ovom sportu. Zahvaljujemo se svima na podršci jer bez roditelja, drugara iz kluba, pomoćnih trenera, nastavnika u školi, pa i lokalne samouprave ne bi mogli da postignemo rezultate koji nas svrstavaju u sam vrh tekvondo sporta“, poručio je trener rumskog kluba i reprezentacije Srbije Borislav Krstić.

Podeli.

Ostavite komentar

2 + 20 =