Uspešni Rumski bokseri

0

U nedelju 12. maja, u Obrenovcu na Prvenstvu Srbije u seniorskoj konkurenciji u asu savateu, sportisti Savate boks kluba „Ruma“ Marko Vidaković i Aleksandar Dikić osvojili su zlatnu i srebrnu medalju.

Marko Vidaković je u kategoriji do 85kg za seniore u polufinalu ubedljivo pobedio Dimitrija Ignjatovića, a u finalu Dragomira Simonovića iz Savate kluba „Goran Ostojić“ Beograd i osvojio zlatnu medalju u svojoj kategoriji. Kako je ovo bilo ujedno i izborno takmičenje za Evropsko prvenstvo u Đenovi za seniore u aso savateu koje se održava u oktobru ove godine, Marko se time plasirao kao potencijalni član reprezentacije za ovo veliko takmičenje. Pre toga očekuje ga i nastup na Balkanskom prvenstvu u Vrahatiu, kod Atine.

DikićAleksandar Dikić je osvojio srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji u apsolutnoj kategoriji +85kg. U polufinalu je pobedio domaćina Luku Ostojića iz Obrenovca, a u finalu izgubio od Jovana Ikića iz SK „Vojvodina“ Novi Sad, bivšeg juniorskog prvaka sveta i našeg dugogodišnjeg reprzentativca u savateu.

Ovo su dobri rezultati u seniorskoj konkurenciji u asu savateu i plasman u seniorsku reprezentaciju koji smo ostvarili će mnogo značiti za naš klub, izjavio je trener kluba Miodrag Rakić.

„Da se potsetimo da imamo još pet reprezentativaca iz našeg kluba za Juniorsko svetsko prvenstvo u Budimpešti u julu mesecu u asu savateu, a to su: Jovana Kasap do 65kg, Nikolina Kasap do 60kg, Jovana Mirčetić do 56kg, Petar Jovanov do 60kg i Nikola Božić do 65kg kao i jednu reprezentativku u kadetskoj konkurenciji na Svetskom KUP-u za kadete koji se održava u isto vreme u Budimpešti. Ukupno 7 naših sportista biće u reprezentaciji Srbije ove godine i to je najveći uspeh našeg kluba do sada“, rekao je Rakić.

Savate boks klub „Ruma“ je i ove godine trea za redom ubedljivo prvak države u ukupnom plasmanu nakon održana tri prvenstva Srbije i prezadovoljni smo rezultatima i uspesima naših sportista koji su svi sa teritorije Opštine Ruma.

Pokrovitelj rada Savate boks kluba „Ruma“ je Opština Ruma i Savez sportova Opštine Ruma koji obezbeđuje sredstva za rad i salu za treninge u Sportskom centru Ruma i zahvaljujući tome članarina se ne naplaćuje, a besplatni treninzi se održavaju ponedeljkom, sredom i petkom u dve grupe od 20 do 22 sata.

Podeli.

Ostavite komentar

20 + 11 =