Vakcinisano oko 9.500 Mitrovčana, imunizacija se nastavlja

0

Do sad je protiv virusa Kovid 19 vakcinisano oko 9.500 Mitrovčana. Od danas će prve vakcine primati i zdravstveni radnici iz Republike Srpske na specijalnom punktu u našem gradu.

Epidemiološka situacija u našem gradu i u celom Sremu je poboljšana jer se dnevno registruje manji broj lica koja su inficirana, saopštili su danas članovi Gradskog štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici. Apeluju da je i dalje neophodno poštovanje protivepidemioloških mera.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović rekla je da čitav proces vakcinacije i revakcinancije protiče u najboljem redu: „U Sremskoj Mitrovici je do sada vakcinisano oko 9.500 naših sugrađana. Vakcinacija se i dalje nastavlja kao i revakcinacija, a sada smo u prilici i da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna, naime radi se o tome da od sutra, pa naredna dva dana, do petka ćemo vršiti na teritoriji Sremske Mitrovice i vakcinaciju zdravstvenih radnika iz Republike Srpske. Njihovo zdravlje nam je kao i naše zdravlje u ovom trenutku najbitnije. Za to smo odredili Poslovno-sportski centar „Pinki” u kojem će se nalaziti sasvim dovoljan broj punktova, da se ova vakcinacija bezbedno može obaviti. Taj zaključak je donet kao odluka ovoga štaba, to je pomoć koju pružamo našim prijateljima iz Republike Srpske. Nadležne inspekcije i komunalna milicija kontrolisale su poštovanje mera tokom praznika, kao i obično, bilo je pregleda ali nije bilo nikakvih sankcija niti problema. Zaista Sremsku Mitrovicu možemo u tom smislu da pohvalimo, da se svi pridržavaju mera”.

Između 300 i 400 zdravstvenih radnika iz Republike Srpske biće vakcinsano protiv virusa Kovid 19, u našem gradu tokom naredna tri dana, kineskom vakcinom Sinofarm, rečeno je danas u Gradskoj kući na konferenciji za novinare.

„Zaključno sa jučerašnjim danom u Sremskoj Mitrovici makar jednu dozu vakcine protiv Kovida 19 primilo je blizu 9.500 stanovnika, drugu dozu takođe sa jučerašnjim danom primile su 4.584 osobe,” rekao je dr Adil Elhag načelnik Opšte medicine Doma zdravlja Sremska Mitrovica i dodao: „Ovih dana se vrši revakcinacija, dok sutra počinjemo ponovo sa vakcinacijom na punktu u Šestoj zdravstvenoj stanici. Vakcinacija će se vršiti Sputnjik V vakcinom, za sutra je predviđeno 100 lica da se vakciniše.”

Iako podaci govore da je epidemiološka situacija dosta bolja nego u prethodnom periodu, stručnjaci podsećaju da još uvek nema opuštanja i preporučuju da poštujemo protivepidemijske mere.

Podeli.

Ostavite komentar

three + sixteen =