Završena grejna sezona. Radijatori prema potrebi topli do 3. maja

0

Nakon 196 toplih dana završeno je sa grejanjem u Sremskoj Mitrovici. Nadležni u JKP ,,Toplifikaciji” poručuju da će ipak biti u pripravnosti sve do 3. maja u slučaju zahlađenja i potrebe da ponovo isporuče toplotnu energiju.

JKP ,,Toplifikacija” je zvanično završila grejnu sezonu, ali će još neko vreme, tačnije sve do 3. maja biti u pripravnosti da potrošačima isporučivati toplotnu energiju u periodu od 16. aprila do 3. maja, u danima za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana, Republički hidrometerološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepeni Celzijusa ili nižu.

Grejna sezona trajala je 196 dana. Zbog nepovoljnijih vremenskih uslova, grejna sezona je počela nekoliko dana ranije nego što je predviđeno, 15. oktobra tačnije počela je 1. oktobra prošle godine.

Slavko Sladojević direktor JKP ,,Toplifikacija” rekao je da su: ,,Zvanično završili grejnu sezonu, posle 196 dana grejanja, kažem zvanično jer je tako bilo predviđeno gradskom odlukom o snabdevanju građana toplotnom energijom. Ostajemo pripravni do 3. maja, ako vremenski uslovi budu zahtevali da ponovo krenemo sa grejanjem i mi smo spremni za to. Nadamo se da do toga neće doći, kao što je bilo prethodnih godina, ali spremni smo.”

Sve podstanice i sve zgrade imaju ugrađene kalorimetre u čemu naš Grad i ,,Toplifikacija” idu korak ispred drugih.

,,U toku grejne sezone nismo imali većih problema u isporuci toplotne energije ukoliko izuzmemo jedan prekid od dva sata zbog intervencije na glavnom toplovodu. Inače, grejna sezona što se tiče tehničke strane prošla je sasvim u redu. Temperatura u objektima koje mi grejemo bila je nešto viša u odnosu na prethodnu godinu i na osnovu informacija koje imamo iznosila je preko 22 stepena Celzijusa. Pritužbi građana na grejanje bilo je tek nekoliko, ali smo iste rešavale u hodu”, rekao je Sladojević.

,,Za ovu godinu predviđamo zamenu toplovoda u Jupiterovoj ulici u dužini od oko 350 metara, druga velika investicija predviđa zamenu dela magistralnog toplovoda u reonu građevinske deponije i to na delu gde se tokom završene sezone javio kvar, odnosno curenje, a radiće se i na modernizaciji pumpnih stanica. Sve ukupno za investicije u toku ove godine biće izdvojeno oko 50 miliona dinara”, dodao je Sladojević.

Naplata dugovanja je preko 90% čime su veoma zadovoljni, uvek su na raspolaganju korisnicima i izlaze u susret građanima da plate i na odgođeno. Greju oko 245.000 kvadrata oko 3.400 stanova, ove godine je bilo daleko manje isključenja građana sa grejne mreže.

Grejna sezona svake godine zvanično počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila.

SirmiumInfo.rs

Podeli.

Ostavite komentar

15 + 6 =