Željki Avrić nagrada „Gordana Todorović”

0

Pesnikinja Željka Avrić iz Sremske Mitrovice, ovogodišnja je dobitnica nagrade „Gordana Todorović”, za rukopis zbirke pesama „Nesan”. Žiri u sastavu Goran Maksimović – predsednik, Milica Milenković i Radoslav Vučković, članovi, odluku su doneli jednoglasno. Nagrada je objavljivanje knjige u izdanju organizatora ovog književnog konkursa – Centra za turizam, kulturu i sport Opštine Svrljig.

Književna nagrada „Gordana Todorović” ustanovljena je krajem devedesetih godina prošlog veka u znak poštovanja i sećanja na talentovanu, ali rano preminulu i nepravedno zaboravljenu pesnikinju, rodom iz sela Drajinac kod Svrljiga. U svetu poezije pojavila se zajedno sa velikim srpskim pesnicima: Brankom Miljkovićem, Vaskom Popa, Miodragom Pavlovićem, Stevanom Raičkovićem, Ivanom V. Lalićem.

Od početka godine, ovo je drugi književni konkurs na kojem je Željka Avrić dobila prvu nagradu. U januaru, na književnom konkursu za najlepšu ljubavnu pesmu u Ivanjici, u selekciji književnika Dragana Jovanovića Danilova, pobedila je njena pesma „Kad žena bdi” a nagrada je takođe štampanje knjige.

Podeli.

Ostavite komentar

4 × two =