Demonstracija rada šredera – drobilice otpada

0

Juče je na Regionalnoj deponiji „Srem – Mačva”, demonstriran rad mobilnog šredera (drobilice) otpada nemačke firme “Eggersmann”, namenjenog za rad na regionalnim i divljim deponijama.

Postrojenje za tretman kabastog otpada je čistač deponija i gutač betona. Sav otpad se usitnjava i pretvara u frakciju, proizvod koji se može postavljati kao podloga za puteve, nasipati na atarske puteve a drvena frakcija i veći deo kućnog otpada, može postati energent za bio-gas postrojenje (struja, toplotna energija).

U višestruke mogućnosti ovog postrojenja u drobljenju kabastog otpada koji su demonstrirali stručnjaci firme “Eggersmann” uverio se i načelnik Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Dražen Riđošić. Rekao je da je saradnja sa ovim nemačkim fondom veoma značajna za Grad Sremska Mitrovica.

„Mašina koja služi za manipulaciju otpadom posebno je značajna za otpade i deponije koje imaju više frakcija i vrste otpada, počevši od građevinskog, pa do drvenog otpada. Ova mašina omogućava veći vek rada deponije, kao i uklanjanje divljih deponija. Na samoj mašini postoji nož koji može da se koriguje i da služi za usitnjavanje drvenog otpada i dobijanje peleta i briketa. Takođe pored građevinskog otpada, usitnjavanje nam omogućava da vršimo nasipanje na atarskim putevima u selima. Sledećeg meseca stiže nam nova, veća, jača mašina u odnosu na ovu i nadamo se da ćemo imati prilike da odemo na neku od divljih deponija da vidite kako vrši otklanjanje te iste deponije ”, rekao je načelnik Riđošić.

Nabavkom jedne ovakve mašine naš grad bi rešio pitanje deponovanja čvrstog otpada, naročito sa građevinskih deponija. Na Regionalnoj deponiji „Srem – Mačva” zato su danas prikazane performanse ove mašine.

Sirmiuminfo

Podeli.

Ostavite komentar

three × 2 =