Devet medalja za savate boksere na Prvenstvu Srbije

0

Članovi Savate boks kluba “Ruma” su na Prvenstvu Srbije za kadete, juniore i seniore, koje je u nedelju, 18. aprila, održano u Obrenovcu osvojili po tri zlatne, srebrne i bronzane medalje.

Zlatne medalje osvojili su Marko Vidaković senior -85kg, Strahinja Jocković kadet -39kg i Radovan Bogosavljević kadet +75kg. Srebrne medalje osvojili su: Aleksandar Dikić senior +85kg, Nemanja Grbić kadet -52kg i Sergej Miličević kadet -65kg. Bronzane medalje osvojili su: Darko Grujić senior -80kg, Damjan Marković senior -70kg i Petar Jovanović kadet -56kg.

Kako je ovo bilo ujedno izborno takmičenje za Evropsko prvenstvo u asu savateu za seniore, koje će se održati u belgijskom Lovervalu, u novembru mesecu, naš takmičar Marko Vidaković ostvario je plasman u reprezentaciju Srbije za ovo veliko međunarodno takmičenje. On je četvrti takmičar SBK “Ruma” koji se će nastupiti za reprezentaciju Srbije na predstojećim najvećim takmičenjima. Podsetimo, senior Damjan Marković će u julu našu zemlju predstavljati na Svetskom prvenstvu u kombat savateu u Austriji, a juniorke Anastasija Ikonić i Jovana Teodorović će nastupiti na Svetskom prvenstvu za juniore u asu savateu, koje će se održati kod nas u Sportskom centru “Ruma” od 1. do 3. jula 2021. godine.

“Ovo je veliki uspeh naših članova Savate boks kluba “Ruma” u ovoj godini i nadamo se da će naši sportisti osvojite medalje i na ovim međunarodnim takmičenjima”, izjavio je trener Rumljana Miodrag Rakić.

Podeli.

Ostavite komentar

3 × five =