EKONOMSKO OSNAŽIVANJE IZBEGLICA: Paketi pomoći za 10 porodica

0

Za projekat ekonomskog osnaživanja porodica izbeglih lica na teritoriji Opštine Ruma Komesarijat za izbeglice i migracije RS i rumska lokalna samouprava su izdvojili 2 miliona dinara. Pakete pomoći dobilo je deset porodica sa prebivalištem na teritoriji naše opštine i tim povodom danas je u Gradskoj kući bilo upriličeno potpisivanje ugovora.

-U prijavama učesnici Javnog poziva su naveli delatnost kojom se bave, tako da će se sredstva za ekonomsko osnaživanje utrošiti za razne namene. Neko je dobio plastenike, neko alat za limariju ili opremu za frizerski salon. Uglavnom su svi dobili približno isti iznos sredstava, blizu 200.000 dinara. Iznos učešća Opštine Ruma je deset odsto, rekao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.
mancic2
Mile Ergarac. Jedan od dobitnika paketa pomoći za ekonomsko osnaživanje je Mile Ergarac, koji u Rumi živi od 1995. godine.

Mile je dobio opremu za farbanje.

-Ovo je prvi put da dobijam pomoć od Opštine Ruma i KIRS-a. Zahvalio bih se još jednom na pomoći koja mi mnogo znači, verujem u da ću kvalitetnije i lakše obavljati svoj posao. Inače se bavim autolimarijom, farbanjem i pranjem automobila, kaže Mile Ergarac, koji u Rumi živi sa supurgom i dve ćerke.

Pakete pomoći za ekonomsko osnaživanje su dobili: Nemanja Stojisavljević, Sanja Krajčinović, Milorad Glamočić, Slađana Gugleta, Dragana Dragišić, Mirjana Vukadinović, Mile Ergarac iz Rume, Dijana Delić iz Buđanovaca, Zoran Cvetojević iz Pavlovaca, Daliborka Jaušić iz Hrtkovaca.

Podeli.

Ostavite komentar

six + 1 =