Incident na železničkoj stanici u Šidu – Migranti izazvali eksploziju

0

Jutros oko 6 i 50 časova, u železničkoj stanici Šid, došlo je do teškog incidenta, eksplozije, kod teretnog voza, na sedmom koloseku, koji je u svom sastavu imao praznu cisternu. Ta cisterna koja je prethodno prevozila opasnu materiju, vraćala se iz Pančeva u Belgiju, i kako se pretpostavlja trebala je da posluži migrantima, prilikom njihovog ilegalnog prelaska preko državne granice u Hrvatsku.

Na licu mesta zatečena su četiri lica sa vidljivim opekotinama, nastalih usled strujnog udara, a ujedno je primećena i grupa od deset migranata, koja je bila u bekstvu. Povređeni migranti su odmah hospitalizovani u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

– U Urgentni prijem mitrovačke bolnice, danas oko 9,30h sanitetom Doma zdravlja Šid, dovezena su 4 migranta, uzrasta između 20 i 30 godina, sa teškim telesnim povredama. Reč je o unutrašnjim opekotinama disajnih puteva i spoljašnjim opekotinama 3.i 4.-og stepena u predelu gornjih i donjih ekstremiteta i lica. Zbog težine povreda, sva četvorica transportovana su u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije u Beogradu.– rekla je Biljana Sremčić portparol sremskomitrovačke bolnice za Sremske Vesti.

Podeli.

Ostavite komentar

6 + seven =