Likovna kolonija „Sirmium 2021” u Hotelu „Srem”

0

U toku je peta po redu Likovna kolonija „Sirmium 2021” na sremskomitrovačkom Hipodromu i u Hotelu „Srem”. Kolonija se održava u organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart” uz podršku Grada Sremska Mitrovica, Uprave za kulturu i sport i Edukativnog centra „Kardaš Art”. Suorganizator je Kazneno-popravni zavod Sremska Mitrovica, koji je i tehnička podrška za njenu realizaciju.

Milan Kardaš koordinator Likovne kolonije „Sirmium 2021” pohvalio je umetnički karakter okupljanja: „Potrudili smo se da okupimo sjajne umetnike koji već godinama zavređuju pažnju javnosti i predstavljaju svoej likovne radove kroz kolekcije, kroz izložbe. U pitanju je mlađa generacija slikara, ukupno deset umetnika, tačnije devet slikara i jedna vajarka. Poturdili smo se da motivi budu različiti i da sam senzibilitet umetnika bude prilagođen ovom prostoru. Smatram da jedan tip ovakve aktivnosti unosi posebnu energiju i stvara pokretače i drugim ljudima da osmisle različite stvari, da na jedan lepši način prikažu lepu stranu i našeg grada i uključe se u aktivnosti različitih tipova. Drago mi je što imamo jedan kontinuitet od pet godina i što je ovo već tradicionalna likovna kolonija i okuplja različite umetnike i svake godine gledamo da unesemo neki novi momenat i neku novu estetiku. Ove godine to je jedan vajarka koja je uradila plitki reljef konja koji će biti postavljen na prigodno mesto u okviru Hotela „Srem”. Nadam se da ćemo se narednih godina razvijati i dalje u umetničkom smislu.”

Zahvalio se svima koji su dali doprinos i podržali ovu likovnu koloniju, izrazivši uverenje da će i narednih godina biti slično. Pored odličnih uslova za slikanje i vajanje u hotelu, kojem je nedavnim renoviranjem vraćen nekadašnji sjaj, umetnicima je na raspolaganju i hipodrom, škola jahanja, ali i muzej o istorijskoj ulozi KPZ-a tokom Prvog i Drugog svetskog rata.

Podeli.

Ostavite komentar

1 × three =