Ministar Vulin na otvaranju Kancelarije za smanjenje siromaštva

0

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, otvoriće danas u 11:20 sati, Kancelariju za smanjenje siromaštva u Sremskoj Mitrovici (Ribarske obale, br. 8), kao deo projekta „Povećanje efikasnosti socijalne usluge kroz međuopštinsku saradnju i promociju aktivacije (angažovanja radne snage) ranjivih grupa na lokalnom nivou“.
Cilj ovog projekta je implementacija novih mera lokalne socijalne politike radi identifikovanja potrebne pomoći, kao i aktivacije najsiromašnijih i najugroženijih članova zajednice. Kroz radni angažman nezaposleni a radno sposobni korisnici dobiće priliku da se upoznaju sa potencijalnim budućim poslodavcima i tako unaprede svoj položaj i trajno utiču na kvalitet života.

Projekat realizuje Udruženje građana „Duga“ iz Ade, a finansira ga Evropska unija. Ova aktivnost deo je šireg projekta „Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu”, koji sprovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Podeli.

Ostavite komentar

16 + fifteen =