Mirović obišao projekte u gradu na Savi

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović juce je u Sremskoj Mitrovici, sa gradonačelnicom , obišao projekte na kojima zajedničkim sredstvima rade lokalna i pokrajinska vlast, u cilju unapređenja kvaliteta života građana.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, tokom posete je naglasila da grad Sremska Mitrovica ima odličnu saradnju sa republičkim i pokrajinskim vlastima, zahvalila je Pokrajinskoj vladi na podršci, istakavši uverenje da će uspešna saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

Posebno mi je zadovoljsto što smo danas ugostili predsednika Pokrajinske vlade i što smo zajedno obišli grad. Ovo su samo neka od mesta gde je pokrajinska vada uložila svoja sredstava i ja im se zahvaljujem jer su prepoznali našu potrebu za razvijanje Sremske Mitrovice. Obišli smo sportski teren Sokolskog društva, napominjem da ovaj teren nije bio do sada za upotrebu, prva faza je završena, sledeće godine nastavljamo i drugu fazu. Ono što je posebno bitno u gradu je novoizgrađeni objekat osnovne škole „Jovan Popović“ gde se i sada radi, fiskulturna sala se dograđuje i rekonstruiše, rekla je Milovanović

Poseta je znak dobre saradnje sa lokalnom samoupravom u prethodnom periodu, ali i najava da će se i ubuduće zajednički ulagati u Sremsku Mitrovicu.

Mirović je obišao Službu za radiološku dijagnostiku, gde su smešteni najsavremeniji medicinski aparati, poput pokretnog rendgena i elektronoža, čiju je nabavku preko Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo finansirala Pokrajinska vlada.

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, na Odeljenju za radiologiju, u uslovima kovida, zabeležen je dvostruko veći broj rendgenskih pregleda i to je ilustracija truda, angažovanosti i posvećenosti zdravstvenih radnika u ovoj i drugim bolnicama u našoj zemlji, na čemu smo im zahvalni, rekao je predsednik Mirović i dodao da očekuje da Kancelarija za javna ulaganja u narednom periodu pristupi rekonstrukciji objekta te bolnice.

Želeo sam lično da se uverim pre svega o svim onim stvarima koje smo zajedno realizovali grad Sremska Mitrovica i Pokrajinska vlada. Najznačajnija mi je bila informacija o stanju dijagnostike i trudu zaposlenih u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Samo iz službe za radiologiju su me informisali o tome kakvo je zalaganje zaposlenih, jer su imali dvostruko veći broj pregledanih od početka epidemije koronavirusa, rekao je Mirović.

On je dodao da su razgovarali i sa direktorom bolnice i da će i dalje razgovara o tome šta treba da se obezbedi u narednoj godini.

On je ovom prilikom obišao i radove vredne gotovo 100 miliona dinara na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji fiskulturne sale, izgrađene 1971. godine, koja pripada novom objektu Osnovne škole „Jovan Popović“.

Radovi na izgradnji fiskulturne sale u školi „Jovan Popović“ napreduju veoma dobro i verujem da ćemo u martu ili aprilu decu moći da usmerimo na fizičko vaspitanje i sport u novom objektu. Obišli smo rekonstruisan otvoreni teren sportski. Ulaganja su velika u proteklih pet godina, oko 230 miliona dinara u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, a grad priprema projekat za rekonstrukciju ovog medicinskog centra. To će biti obaveza Kancelarije za ulaganja u narednom periodu da se sprovede u delo. Sto miliona dinara smo uložili zajedno u sportsku salu i pet miliona dinara u teren u okviru sportskog društva, rekao je Igor Mirović.

On je podsetio na to da je Pokrajinska vlada od 2016. godine kontinuirano investirala u projekte u Sremskom okrugu, poput industrijskih zona i lokalne putne infrastrukture, te je najavio da će ulaganja biti nastavljena i u narednoj godini.

Očekujemo da budžet AP Vojvodine za 2022. godinu bude usvojen 16. decembra i nakon toga već od januara pristupićemo novom investicionom ciklusu. I dalje držimo visok nivo kapitalnih ulaganja u odnosu na ukupan budžet, oko 26-27 procenata, što garantuje nove investicije i naš doprinos rastu BDP-a, ali i konkretne projekte koji će omogućiti da ljudi žive bolje u svojim sredinama, naveo je Mirović.

Događaju su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

ozon.rs

Podeli.

Ostavite komentar

1 × three =