Mitrovački poljoprivrednici besplatno posetili Sajam poljoprivrede

0

Poljoprivrednici sa teritorije Grada Sremska Mitrovica juče su u organizovanoj, besplatnoj poseti Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Odlazak je organizovala Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Besplatan kolektivni odlazak mitrovačkih poljoprivrednih proizvođača na Međunarodni sajam poljoprivrede koji se po 88. put održava u Novom Sadu organizovala je Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica. Poljoprivredni sajam je ključni događaj u oblsti agrobiznisa u ovom delu Evrope.

Dušica Pavlović direktorica Agencije za ruralni razvoj rekla je pred polazak: „Jako mi je drago što smo uspeli uprkos epidemiološkoj situaciji da tradicionalno ispratimo ovu manifestaciju, zato što Agencija godinama unazad vodila sremskomitrovačke poljoprivrednike na sajam. Ovo je idealna prilika da se oni upoznaju sa novim dostignućima u oblasti poljoprivrede i nadam se da će se vratiti sa lepim utiscima i nekim novim saznanjima. Ove godine smo se odlučili za to da provedemo manji broj poljoprivrednika, a da većem broju poljoprivrednika podelimo besplatne karte. Za manji broj poljoprivrednika smo organizovali prevoz autobusom, uz poštovanje epidemioloških mera, vodeći računa o tome da će pola autobusa biti popunjeno, dakle svako drugo mesto će biti zauzeto. Svi će nositi maske tokom puta i pri ulasku na sajam, oni koji nisu vakcinisani ili nemaju potvrdu da su preležali koronavirus, oni će moći da se testiraju.”

Sajamske manifestacije mogu da posete vakcinisane i nevakcinisane osobe uz potvrdu o preležanom kovidu, negativan PCR test ili negativan antigenski test. Na otvorenim i u zatvorenim sajamskim prostorima, u istom terminu, održava se i 53. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

Na Sajmu poljoprivrede, pored brojnih domaćih učesnika, nastupaju izlagači iz 17 zemalja. Zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Češka Republika, a učestvuju i izlagači iz Rusije, Mađarske, Belorusija, Italije, Holandije, Španije, Poljska i drugih država.

Kapije Novosadskog sajma otvorene su od 18. do 24. septembra od 9 do 19 sati.

Podeli.

Ostavite komentar

15 + 17 =