Mitrovica dobila novog predsednika Skupštine

0

Sremska Mitrovica – Na danas održanoj Konstitutivnoj sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković, dosadašnji zamenik gradonačelnika izglasan je za novog predsednika Skupštine. Za Jankovića je glasalo ukupno 49 od 61 novopostavljenih odbornika Skupštine.

Isto toliko glasova ZA dobila je i Jelena Popović, koja će i naredne četiri godine obavljati funkciju sekretara Skupštine.

„Želim pre svega da istaknem da sam vrlo počastvovan što sam izabran za predsednika Skupštine Grada Sremska Mitrovica i trudiću se da ovaj posao radim maksimalno odgovorno, da se jednako odnosim prema svim odbornicima, i da svojim radom i svojim ponašanjem, ali i ponašanjem svojih kolega utičem da skupštinska sala i opšte politički život u Sremskoj Mitrovici dobije jednu novu dimenziju, verujem da ćemo se svi međusobno uvažavati , poštovati i da će jedino za skupštinskom govornicom biti političkih, da tako kažem sukoba, nikako sukoba pojedinaca i političkih partija“, izjavio je Janković za medije nakon postavljanja na novu funkciju.

On je dodao da će se staviti na raspolaganje novom gradonačelniku koji će uskoro biti izabran, u daljoj promociji grada, smanjenju stope nezaposlenosti, ulaganju sredstava u sve one oblasti života koje su neophodne i za koje grad treba uvek da izdvoji određena sredstva kako bi normalno funkcionisao.

„Ono što je takođe vrlo značajno jeste jačanje saradnje između lokalnih samouprava kako na nivou Srema, tako i na nivou Srbije, jačanje odnosa sa republičkim i pokrajinskim organima vlasti, ali i jačanje prekogranične saradnje koja je neophodna zbog projekata koje želimo da realizujemo u budućnosti i rešavamo određene probleme koji postoje u našem gradu“, zaključio je Janković.

Pre imenovanja novog predsednika Skupštine i sekretara, na dnevnom redu sednice bilo je razmatranje izveštaja Izborne komisije Grada o nedavno sprovedenim izborima, a odmah zatim i potvrđivanje mandata odbornika i njihovo polaganje zakletve.

Izvor Ozon.rs

Podeli.

Ostavite komentar

four × five =