Nakon obuke u Ženskom edukacionom centru lakše do posla

0

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), predstavnici Opštine Ruma i kompanije Insert doo svečano su obeležili uspehe dvogodišnjeg programa unapređenja veština radne snage koji je ponudio programe obuke nezaposlenim ženama u Sremskom okrugu.
Projekat se zasnivao na javno-privatnom partnerstvu sa firmom Insert doo i Opštinom Ruma, koje su zajedničkim snagama osmislile model koji se bavi potrebama za radnom snagom na lokalnom nivou.

“USAID je sa ponosom podržao projekte koji su zajedno sa vladom Srbije i privatnim sektorom radili na unapređenju kako ekonomskog razvoja tako i poslovnog okruženja za razvoj privatnog sektora”, istakla je Lora Pavlović, direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj u USAID-u.
U prethodnih 12 meseci, 23 žene je pohađalo kurseve iz oblasti proizvodnje obuće, dok je 21 dobila posao odmah nakon završetka obuke; 20 žena je završilo početni kurs poznavanja informacionih tehnologija, a 19 njih je završilo početni i niži srednji nivo poznavanja engleskog jezika. Ukupno, 62 nezaposlene žene su završile kurseve obuke u Ženskom edukacionom centru.

„Opština Ruma planira da nastavi podršku Ženskom edukacionom centru i njegovim tekućim i budućim aktivnostima usmerenim ka drugim sektorima privrede koji imaju snažan potencijal za razvoj, uključujući i partnerstva koja se fokusiraju na uklanjanje prepreka zapošljavanju i razvoju privatnog sektora”, rekao je Stevan Kovačević, presednik SO Ruma.

Žarko Kojić, direktor firme Insert doo kazao je da centar nudi kurseve obuke koji su u skladu sa utvrđenim potrebama u Sremskom okrugu u oblasti proizvodnje obuće, zajedno sa programima obuke u oblasti tzv. “mekih” veština, kao što su poznavanje engleskog jezika i informacionih tehnologija.

Izvor – Ruma.rs

Podeli.

Ostavite komentar

thirteen − 9 =