Nastavljeni radovi na rekonstrukciji puta Irig – Ruma

0

Posle pauze od godinu i po dana, nastavljeni su radovi na rehabilitaciji državnog puta od deonice Irig – Vrdnik, preko Rivice, u dužini od šest kilometara.

Saobraćaj na ovom putnom pravcu je obustavljen, a vozači mogu da koriste alternativni pravac od Iriga do Rume, pa prema Vrdniku pored sela Pavlovci, navode “Putevi Srbije”, i to da će ovako biti sve do 20. avgusta kada se očekuje završetak planiranih radova.

Radovi koji su započeli u julu 2019. a prekinuti u januaru 2020, konačno su nastavljeni i to posle vapaja Rivičana da ne mogu da se naplaćaju popravki na svojim automobilima, zbog puta koji je bio u veoma lošem stanju. Putari su za to kratko vreme uradili ivičnjake i kanale za odvod atmosferskih voda, a proširenje deonice ostalo je u rupama.

Dok nismo ugledali mašine, nismo verovali da će nam put ipak biti završen. Kroz naše selo već su skinuli stari asfalt, a za manje od mesec dana dobićemo nov i lep put – kaže predsednik Saveta Mesne zajednice Rivica Slaviša Smiljanić, dodajući da su ovaj trenutak u selu svi čekali.

Selo koje broji oko 600 stanovnika, nalazi se na tranzitnom putu prema banji Vrdnik, pa kroz njega tokom letnjeg perioda prolazi veliki broj putničkih vozila.

– Naravno da nam je put važan i za razvoj turizma našeg sela, kada imate loš put, onda vas svi zaobilaze. Mi smo poznati po proizvodnji vina, bostana, paradajza, mnogi svoje proizvode iznesu ispred svoje kuće i prolaznicima tako prodaju. Hvala svima koji su nam izašli u susret da se ovaj posao završi – kaže Smiljanić, naglašavajući da će narednu turističku manifestaciju “Dani bostana”, koja se održava krajem avgusta, goste dočekati sa dobrim putem.

Pored asfaltiranja ove deonice puta, uradiće se i ivičnjaci, kao i okamenjivanje kanala pored puta, što se vidi na samom ulazu u naselje Vrdnik.

Podeli.

Ostavite komentar

1 × 1 =