Novih 30.000 vaučera za odmor u Srbiji: Prijave počele

0

Od početka 2021. godine dodeljeno prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Tatjana Matić saopštila je da će od utorka, 6. jula, biti omogućene prijave građana za dodatne vaučere za odmor u Srbiji za koje je obezbeđeno još 150 miliona dinara.

Ministarka je podsetila da je od početka 2021. godine dodeljeno prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, a zatim je rebalansom budžeta Vlada Srbije predvidela još 100 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma.

Zbog velikog interesovanja građana, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obezbedilo je dodatnih 150 miliona dinara za novih 30.000 vaučera.

– Resorno ministarstvo je odgovorilo na veliko interesovanje građana i podsticajna mera u vidu turističkih vaučera veoma će značiti kako građanima, tako i oporavku i razvoju domaćeg turizma u post-kovid periodu – istakla je Matićeva.

Ona je navela da je za korišćenje turističkih vaučera građanima na raspolaganju 2.230 ugostiteljskih objekta u Srbiji, kao i da su za prethodnu dodelu vaučera najtraženije destinacije bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Sijarinska Banja, Ribarska Banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine.

Podeli.

Ostavite komentar

three × 1 =