Održana pokazna vežba vatrogasaca

0

Povodom Dana sektora za vanredne situacije i slave svih vatrogasaca-spasilaca u Srbiji, proteklog vikenda je, na Trgu Ćire Milekića, izveden mini tehnički prikaz mitrovačke Vatrogasne stanice.

Prilikom prikaza učenici osnovnih škola i stariji sugrađani mogli su da razgledaju udarno vatrogasno vozilo sa opremom. Bio je postavljen i štand sa pratećim materijalom za posetioce. Vatrogasci-spasioci izveli su i pokaznu vežbu, a na zboru je izložen deo vozila i opreme kako bi građani mogli da ih vide.

„Kada sam pre nekoliko dana telefonom najavljivao svoj dolazak u posetu Vatrogasnom domu, najavio sam da krećem od Gradske kuće, na šta sam dobio odgovor da me očekuju za manje od 10 minuta. To samo govori koliko Vatrogasna služba iz Sremske Mitrovice maksimalno posvećeno i profesionalno pristupa svom zadatku, čak i u jednom neformalnom telefonskom razgovoru ukazuje na to koliko je u njihovom poslu važan svaki sekund. Ideja organizovanja ovakvih događa jeste da se građanstvo upozna sa njihovom spremnošću da reaguju u svakom momentu 24 časa dnevno, u različitim situacijama, od poplava, nezgoda, požara, do različitih vanrednih situacija koje su uzrokovane, kako prirodnim, tako, nažalost i ljudskim faktorom. Kada je reč o ljudskom fakturu iskoristiću priliku da apelujem, posebno na odgovornost poljoprivrednih proizvođača, sada kada se skidaju usevi kukuruza da ih zamolim da ne pale strništa jer vreme, resursi i snaga koja se utroši na gašenje tih požara može biti mnogo dragocenije iskorištena za spasavanje nečijeg života.”- rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Vatrogasno-spasilačka jedinica Sremska Mitrovica ima vatrogasna vozila novije generacije, takođe i opremu koja je, po rečima Vladimira Drmanovića komandira čete i zamenika komandanta Vatrogasno-spasilačkog bataljona Sremska Mitrovica, veoma pouzdana, kao što su automehaničke lestve, koje su dobijene nove i koje mogu da pomognu pri spasavanju ljudi i do 32 metra visine.

Podeli.

Ostavite komentar

fourteen + twelve =