Opština Pećinci stipendira 42 studenta

0

Predsednica opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički potpisala je 18. marta ugovore o stipendiranju sa 42 studenta sa teritorije pećinačke opštine, koje će lokalna samouprava finansirati u tekućoj školskoj godini. Ona je tom prilikom studente pozvala da se po završenom školovanju vrate u opštinu Pećinci i svojim znanjem doprinesu boljem životu u lokalnoj zajednici.
“Svi smo svesni vremena u kojem živimo, znamo da roditeljima nije lako da obezbede sredstva za školovanje studenta i zbog toga nećemo odustati od stipendiranja studenata. I lokalna samouprava s teškom mukom obezbeđuje sredstva, ali ne odustajemo od ove mere podrške obrazovanju, kao što nismo odustali ni od jedne mere podrške porodici” – izjavila je Kovačević Subotički.
Studenti koji su pravo na stipendiju ostvarili prosekom ocena preko 8,5, njih 30, stipendiraju se sa 9.000 dinara mesečno tokom deset meseci u ovoj školskoj godini, a 12 studenata koji su stipendiju ostvarili na osnovu stanja socijalne potrebe dobiće 10 mesečnih isplata od po 5.000 dinara.

Pećinci.org

Podeli.

Ostavite komentar

thirteen − two =